TTK davasında 8'inci duruşma başladı

14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 maden işçisinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili 4'ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 8'inci Duruşması Bartın Adliyesinde görülmeye başlandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde metan gazından kaynaklandığı değerlendirilen patlama sonucu 41 maden işçisi olay günü, 2 maden işçisi de kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi.

14 Ekim 2022 tarihinde 16:00/24:00 vardiyasında meydana gelen patlamanın ardından Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken maden sahasındaki haberleşme, kayıt ve veri cihazları ile evraklara el konuldu.

Soruşturma dahilinde hazırlanan iddianamenin Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından 23 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasına 25 Nisan 2023 tarihinde başlanıldı.

Dava sürecindeki duruşmalarda aralarında patlamadan yaralı olarak kurtulan madenciler ile şehit madenci yakınlarının da dahil olduğu 300'e yakın tanık dinlenildi.

7’nci duruşmada 3 sanık tahliye edildi

Bartın Adliyesinde görülen davanın 7’nci duruşmasında açıklanan ara kararda; 7 tutuklu sanıktan "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan ve haklarında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen 3 tutuklu sanık hakkında Adli Kontrol Tedbiri kapsamında Konutunu Terk Etmeme yükümlülüğü ile tahliye kararı verildi.

Ara kararda “olası kastla öldürme" suçundan tutuklu yargılanan ve haklarında 1062'şer yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural için tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Davada 8’inci duruşma görülüyor

Davanın 8’inci duruşması Bartın Adliyesinde görülmeye başlandı.

Patlama sonucu hayatlarını kaybeden şehit madencilerin yakınları da davayı takip etmek üzere salonda yerlerini aldı.

Bakmadan Geçme