TSO geleneğini sürdürdü
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası sanayici ve iş insanlarını düzenlediği iftarda bir araya geltirdi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası sanayici ve iş insanlarını düzenlediği iftarda bir araya geltirdi.
River Side Otel’de düzenlenen iftara Vali Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dnz. Kıd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Baykal, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile sanayici ve işadamları katıldı.
İftarda konuşan Bartın TSO Başkanı Halil Balık, “Ramazan ayı; rahmetin, bereketin ve paylaşmanın ayıdır. Bu ay bizlere yalnızca ibadeti değil, aynı zamanda dayanışmayı, hoşgörüyü ve kardeşliği de hatırlatır. Gönüllerimizin yumuşadığı, kırgınlıkların unutulduğu, birlik duygusunun pekiştiği bu zamanlarda aynı sofrada buluşmak, sadece manevi anlamda değil, toplumsal bağlarımız açısından da çok kıymetlidir. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, bu birlik ve beraberlik ruhunu yılın her günü yaşatmaya gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir şehir, dayanışmayla büyür. Bir ekonomi, ortak akılla gelişir. Bir toplum, gönül gönüle verdiğinde güçlenir. Bartın; doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve çalışkan insanlarıyla Karadeniz'in göz bebeğidir. Ancak Bartın'ın asıl gücü; üretken, girişimci ruhlu ve mücadele eden siz değerli iş insanlarından gelmektedir. Bugün Bartın'da üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren, ülkemize katma değer kazandıran her bir üyemizle ne kadar gurur duysak azdır. Her biriniz farklı sektörlerde, farklı koşullarda mücadele ediyorsunuz. Kimi zaman zorlu ekonomik şartlarla, kimi zaman değişen mevzuatlarla, kimi zaman da ulusal ve küresel belirsizliklerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ama hiçbir zaman yılmadan, mücadele etmekten vazgeçmeden çalışıyorsunuz. İşte bu azminiz ve gayretiniz, Bartın'ın yarınlarına umutla bakmamızı sağlıyor.” dedi.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerinin en büyük destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydeden Balık, “Üyelerimizin sesi olmak, hak ve taleplerinizi ilgili mercilere iletmek, sizler adına çözüm aramak ve ilimizi ekonomik anlamda bir adım daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sunumda da izlediğiniz üzere 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiğimiz eğitimler, seminerler, yurtiçi ve yurtdışı iş gezileri, sektörel analizler ve yatırım destek projeleriyle sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla dijitalleşme, ihracat kapasitesinin artırılması, genç girişimciliğin desteklenmesi ve yerel ekonomimizin güçlendirilmesi gibi alanlara daha fazla ağırlık vereceğiz.” Şeklinde konuştu.
Balık şöyle devam etti: “Bu akşam burada bir araya gelmemizin bir başka anlamı da; sadece iş dünyasının değil, bir toplumun ruhunu oluşturan manevi değerler etrafında da buluşabiliyor olmamızdır. Biz iş insanları olarak sadece ekonomik kalkınmayı değil, sosyal dayanışmayı da önemseyen bir anlayışa sahibiz. Ramazan ayı boyunca yapılan yardımlar, iftar sofralarında paylaşılan lokmalar, ihtiyaç sahiplerine uzanan eller, bizleri biz yapan değerlerin en güzel örnekleridir. Bu ruhun, bu dayanışmanın sadece Ramazan’da değil, yılın her gönünde sürmesini temenni ediyorum. Sözlerime son verirken, bu güzel akşamda bizimle olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçtan, ettiğiniz duaları kabul etsin. Ailelerinize sağlık, işlerinizde bereket, bayatınıza huzur ve mutluluk diliyorum. Bartın'ımızın ve ülkemizin geleceğinin; güçlü, üretken ve dayanışma içinde olan siz değerli insanlar sayesinde çok daha parlak olacağına olan inancımla hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Afiyet olsun, hayırlı Ramazan/ar dilerim. Sağ olun, var olun.”
Programda, ayrıca Bartın TSO’nun önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da katılımcılara bilgi verildi. Bu kapsamda, iş dünyasının beklentileri ve bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik atılması gereken adımlar ele alındı.
İftarda konuşan Vali Nurtaç Arslan ve AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da TSO yönetimine teşekkür etti.