'Topraklardan alınan verim katbekat artacak'

Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın Kozcağız Barajı su tutma programında yaptığı konuşmada, barajın sel önlemleri ve tarımsal açıdan önemine değindi.

Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın Kozcağız Barajı su tutma programında yaptığı konuşmada, barajın sel önlemleri ve tarımsal açıdan önemine değindi.

Vali Arslan konuşmasında, ““Bugün burada, Bartın ve Kozcağız için tarihi bir anı birlikte yaşıyoruz. Kozcağız Barajı uzun yıllar süren çalışmaların ve emeklerin sonucunda tamamlanmış ve su tutmaya başlamıştır. Bu önemli gelişme, yalnızca bugünü değil, gelecek nesillerimizi de yakından ilgilendiren bir adım olmuştur. Kozcağız Barajının temel hedeflerinden biri de, bölgemizin en değerli tarım arazilerini suyla buluşturmak ve tarımsal üretimde verimliliği artırmaktır. Bilindiği üzere, bölgemiz hem tarım hem de hayvancılık açısından son derece önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyeli en üst düzeye çıkarabilmek için su kaynaklarının verimli kullanımı çok önemlidir. Kozcağız Barajı, tam da bu noktada devreye girmekte ve binlerce dönüm araziye can suyu olmaktadır. Baraj sayesinde, 20980 dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle buluşacak ve bu topraklardan alınan verim katbekat artacaktır. Bunun yanı sıra, bölgede yaşanan taşkın risklerinin de önüne geçilecektir. Bildiğiniz gibi, geçmiş yıllarda bölge halkı sık sık taşkınlarla karşı karşıya kalmış ve can ve mal kayıpları yaşamıştır. Kozcağız Barajı, bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için önemli bir set olacak, halkımızın güvenliğini teminat altına alacaktır. Ben,  başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve önceki dönem tarım bakanlarımız ile Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere, projede emeği geçen mühendislerimize, işçilerimize ve bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.  Kozcağız Barajının; bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza, Bartın'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme