TİSVA, İstanbul'da kadınlar için koşacak

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) 5 Kasım'da düzenlenecek olan 45. İstanbul Maratonuna 'Hepitalist Bir Türkiye İçin Güçlü Kadınlarla El Ele' mottosuyla katılıyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) “Hepitalist Bir Türkiye İçin Güçlü Kadınlarla El Ele” mottosuyla İstanbul’da koşacak. 5 Kasım tarihinde düzenlenecek olan 45. İstanbul Maratonuna katılacak olan TİSVA yoksulluğun olmadığı hepitalist bir Türkiye için koşacak.  

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 20 yılı aşkın süredir “Yoksulluğun Olmadığı Hepitalist bir Türkiye” sloganıyla dar gelirli kadınlara yönelik küçük bir sermaye olan mikrokredi faaliyetini Bartın dâhil 69 ilde 100 şubede sürdürüyor.

TİSVA Bartın’da, Bartın Valiliği bünyesinde hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. 

Bartın’da Mikro kredi kullanmak isteyen kadınlar Bartın Valiliğindeki şubeden başvuru yapabiliyor ya da bilgi alabiliyor. 

Uygulama ilk kez 2003 yılında başladı

Türkiye’de mikrokredi uygulaması 2003 yılında ilk defa Diyarbakır’da 18 Temmuz 2003 tarihinde, her biri 500 lira olan çeklerle, 6 yoksul kadına toplam 3 bin lira mikrokredi verilerek başlatıldı.

2003 yılından bu yana Türkiye İsrafı Önleme Vakfı bünyesinde mikrokredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), 1 milyar 636 milyon lirayı aşan mikrokredi desteğiyle, 210 bin dar gelirli kadını ekonomik hayata dâhil etti.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül konuyla ilgili açıklamasında, “Koşucularımız birer “Merhamet ve İyilik sahibi Hepitalist” olarak her 5 bin TL bağışla 1 yoksul kadının bir yıllık sermaye ihtiyacını karşılayabilir.” Dedi. 

Akgül, 2030 yılını işaret etti

Akgül konuşmasının devamında şunları da söyledi, “TİSVA koşucusu olarak, yoksullara yönelik küçük sermaye olan mikrokredi uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına iyilik yaparak destek olabilirsiniz. TGMP, Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin (SKH) bir numaralı hedefi olan, 2030 yılına kadar yoksulluğu ortadan kaldırmak amacıyla hareket ederek insanlığa hizmet vermeyi sürdürmektedir. Türkiye genelinde yaklaşık 7 milyon kadının, yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına yönelik mikrokredi faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için daha fazla finansman kaynağına ihtiyaç vardır.”

Bakmadan Geçme