Ticaret Müdürlüğü devrede

Bartın Ticaret İl Müdürlüğünce İnkumu Tatil Beldesindeki market, restoran, kafe, pastane, otopark, deniz ve plaj malzemeleri satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim yapıldı. 

Bartın Ticaret İl Müdürlüğünün Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında, ticari işletmelere yönelik denetimleri devam ediyor. 

Bartın kent merkezi, ilçe ve beldelerde denetimlerini sürdüren Müdürlük yetkilileri bu kez de İnkumu Tatil Beldesinde market, restoran, kafe, pastane, otopark, deniz ve plaj malzemeleri satışı yapan iş yerlerini denetledi. 

Müdürlükten yapılan açıklamada denetimlerin aralıksız sürdüğü ifade edilerek, “Bakanlığımızın talimatlarıyla, Ticaret İl Müdürlüğümüzce piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında İnkumu beldemizde bulunan market, restoran, kafe, pastane, otopark, deniz ve plaj malzemeleri satışı yapan iş yerlerinde kontrollerimizi gerçekleştirdik. Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında etiket kontrolü yaptık. Daha sonrasında ise ürün gruplarını kasadan geçirerek kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uygunlukları inceledik. Kasa fiyatı ile etiket fiyatının uyuşmaması halinde tüketicinin lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini belirttik. Ürünlerin alış ve satış fiyatları kontrol edilerek düşük girdi ve yüksek satış fiyatlarına haiz olanlar hakkında HFA (Haksız Fiyat Artışı) kapsamında incelemeler yapıldı. Yönetmelik ve yaptırımlar hakkında bilgilendirmede bulunduk. Ayrıca kafe ve restoranlarda tarife ve menü kontrollerini de yaparak denetimlerimizi tamamladık. Denetimlerimiz günlük olarak il merkezi, ilçeler ve beldelerde hız kesmeden devam edecektir. Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazete’de yayımlanan mevzuat hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.” Denildi. 
 

Bakmadan Geçme