Ticaret Müdürlüğü açıkladı

Bartın'da Eylül ayında Tüketici Hakem Heyetine en çok kredi kartı üyelik ücreti şikâyet başvurusu yapıldı. 

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü, Eylül ayında Tüketici Hakem Heyetine en çok şikâyet edilen ürün ve hizmet gruplarını açıkladı. 

Buna göre Bartın’da Eylül ayında en fazla kredi kartı üyelik ücreti şikayet başvurusu yapıldı. Ticaret Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İlimizde 2024 Eylül ayında tüketiciler tarafından şikâyeti en fazla yapılan ürün ve hizmet grubu 10 adet ile kredi kartı üyelik ücreti şikayetleri başta olmak üzere sırasıyla, 9 adet ile internet aboneliği, 6 adet cep telefonu, 5 adet kıyafet, 5 adet ayakkabı, 5 adet mobilya, 5 adet buzdolabı/derin dondurucu, 4 adet diğer tekstil ürünleri, 4 adet motosiklet/bisiklet, 4 adet televizyon şeklinde başvurular yapılmıştır. Tüketiciler ile satıcı veya sağlayıcılar arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözümünde yargı dışı alternatif çözüm mercileri olarak oluşturulan Tüketici Hakem Heyetleri 1995 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. Tüketici hakem heyetleri uyuşmazlıkların adil, hızlı, basit ve olabilecek en az masrafla çözümüne imkân sağlarken, aynı zamanda yargı mercilerinin üzerindeki iş yükünü de önemli ölçüde azaltıyor. Eylül ayında toplam 1 milyon 744 bin 965 TL tutarında uyuşmazlık için evrak ile ve e-devletten olmak üzere toplam 131 başvuru yapılmış olup,  yapılan başvurulardan yüzde 55 ’i (71 adet) e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmiştir. Ay içinde yapılan  toplam 131 başvuruda en çok 10 başvuruyla Banka Kart Aidatları ve 9 başvuruyla İnternet Abonelikleri şikâyet edildi.” Denildi. 

Kredi kartı üyelik ücretleri başı çekiyor

Bartın’da 2024 Eylül ayında tüketiciler tarafından şikâyeti en fazla yapılan ürün ve hizmet grubu ise şöyle; 10 adet ile kredi kartı üyelik ücreti şikâyetleri başta olmak üzere sırasıyla, 9 adet ile internet aboneliği, 6 adet cep telefonu, 5 adet kıyafet, 5 adet ayakkabı, 5 adet mobilya, 5 adet buzdolabı/derin dondurucu, 4 adet diğer tekstil ürünleri, 4 adet motosiklet/bisiklet, 4 adet televizyon.

Sektör bazında yapılan başvurular

Sektör bazında değerlendirildiğinde ise en çok başvuru; 69 ile perakende ticaret sektöründe kayıtlara geçti. Bunu sırasıyla 17 abonelik hizmetleri sektörü, 15 ile finansal hizmetler sektörü (kredi kart aidatları, kredi işlemleri vb.) 14 diğer hizmetler (tadilat, kuaför, terzi vb.) 6 turizm sektörüne ilişkin faaliyetler 4 ulaşım-sağlık-eğitim hizmetleri sektörüne yönelik başvurular takip etti.

Vatandaşlar 2024 yılı için değeri 104 bin TL altında bulunan tüketici uyuşmazlıklarında, Bartın İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvuru yapılabilecek.
 

Bakmadan Geçme