Tezgahlarda fiyatlar

Hava şartları balık fiyatlarını etkiledi

Yurt genelinde 1 Eylül tarihinden itibaren denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar Vira Bismillah diyerek sezona başladı. 

Av yasağının kalktığı ilk günlerde denize açılan balıkçıların ağları palamutla dolarken, avlanmadaki bereket tezgahlardaki fiyatlarada yansıyınca palamut fiyatları 75-60 TL’den satışa çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu ise olumsuz hava koşullarından dolayı balıkçıların denize açılamaması sonrasında palamut fiyatları yükselişe geçti.

Daha önceki haftalarda yarım kilonun üzerinde olan palamutlar 75-60 TL’den satılırken bu hafta ise 125 -100 TL’ye tezgahlarda yer almaya başladı.

Lezzetiyle soframızın vazgeçilmezi oluyor

Sezon boyunca sofrasından balık türlerini eksik etmek istemeyen vatandaşlar palamut fiyatlarının yeniden düşmesini bekliyor.
Her fırsatta sofralarını süsleyen balık türlerinin lezzetli olduğu kadar sağlıklı olduğunun altını çizen Adnan Yertutan, “Ay başında yasağın kalkmasıyla beraber palamut bolluğu yaşandı. Tabi denizdeki balıkçıların bereketli avları tezgahlara da yansıdı. İlimizde palamut fiyatları 75-60 TL’ye kadar düştü. Üstelik bu fiyatlara satılan palamutlar gayet iri ve doyurucuydu. Fiyatlar uygunken balık lezzetiyle soframızın vazgeçilmezi oluyor. Birde sağlıklı ve faydalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu hafta malum hava şartlarından dolayı fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Temennimiz tabiki fiyatların düşmesi. Balık ne kadar ucuz olursa bizde o kadar çok alabiliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde de uygun fiyatlardan balık yemeğe devam ederiz. ” Dedi.

Ete göre balık fiyatları gerçekten çok uygun

İsmail Ayrancı ise et fiyatlarına göre balık fiyatlarının çok uyguna geldiğini kaydederek, “Bugün kasaplarda, marketlerdeki et fiyatlarına oranla balık fiyatları gerçekten çok uygun. Muhakkakak bolluk oldukça balık fiyatları da düşüyor. Düşük fiyatlarda satış çok oluyor. Yani tutanda, satanda kazanıyor. Biz vatandaşlarda uygun fiyata balık tüketmiş oluyoruz.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme