Termometreler rekora koşacak

Bartın'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrederken, uzmanlar güneş çarpmasına karşı uyarılarına devam ediyor. 

Bartın’da hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Nem oranının da zaman zaman yükseldiği Bartın’da özellikte 11.00-16.00 saatleri arasından dışarıya çıkan vatandaşlar sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporuna Bartın’da yarın (Salı) hava sıcaklıkları 37 dereceye kadar çıkacak. 

Sıckalıklar artmaya devam ederken, uzmanlar da güneş çarpması uyarısında bulunuyor. 

Sıcak çarpması nedir?

Güneş çarpması, ısının en yüksek olduğu ve güneşin dünyaya dik açıyla geldiği öğle vaktinde kişinin bu ısıya maruz kalması durumunda görülen sıcak çarpmasıdır. 

Belirtileri ise şöyle; Şiddetli baş ağrısı, aşırı terleme, baş dönmesi ve sersemlik hissi, ciltte sıcaklık ve kuruluk, kaslarda kramp, mide bulantısı, hızlı kalp atışı (çarpıntı), yüksek ateş, sığlaşan solunum, aşırı susama, kafa karışıklığı, nöbet geçirme, bilinç kaybı.

Risk grupları?
Güneş çarpması durumunda özellikle kronik hastalıkları olan hastalar ( yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kronik böbrek yetmezliği olanlar), kanser hastaları, aşırı kilolu veya kaşektik olan kişiler, psikiyatrik rahatsızlığı olanlar, 65 yaş üzeri kişiler, 5 yaş altı çocuklar, gebeler sıcak yaz aylarında çok daha dikkatli olmalıdır.


 

Bakmadan Geçme