Tepe'den kısıtlama tepkisi

Bartın Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Tepe tatil bölgelerine yönelik ürün ve mal tedariği için uygulanan saat kısıtlamasına tepki gösterdi. 

Bartın Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Tepe tatil bölgelerine yönelik ürün ve mal tedariği için uygulanan saat kısıtlamasına tepki gösterdi. 

Tepe saatlerin yeniden düzenlenmesini beklediklerini kaydetti.

Tepe şöyle konuştu:  Valilikçe yayımlanan talimatname gereği yaz sezonu boyunca tatil bölgelerine mal/ürün tedariki için giriş/çıkış yapan araçlara gece 00:00 ile gündüz 11:00 arası haricinde izin verilmeyecek olması ayrıca bu kararın ilgili mesleki teşekküller ile mütalaa edilmeden alınmış olması kabul edilebilir değildir. Tatil bölgelerinde yaşamı zorlaştıran yoğunluk Cuma akşamından başlamakta Pazar gecesine kadar sürmektedir.  Diğer hafta içi günlerde ise çok fazla yoğunluk yaşanmamakta ve dolayısıyla alınan kararda kamu yararı bulunmamaktadır.  Yaz sezonu boyunca 11:00 olan kısıtlamanın haftasonu 12:00, hafta içi 17:00'a kadar uzatılması daha yerinde olacaktır. 
Bir diğer önemli husus ise, yüksek tonajlı araçlar ile hafif ticari araçların aynı kategori içerisinde uygulamaya tabi tutulmuş olmasıdır. Yüksek tonajlı (tır vb.) araçlara gündüz hiçbir şekilde izin verilmemesi daha yerinde olacaktır.  Mesleki teşekküller ile mütalaa edilmeden alınan kararların uygulamaya konulmuş olması esnaf ve sanatkarlarımızı zora sokacağı gibi tatil bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza da fayda sağlamayacaktır. Valilikçe alınan ve uygulamaya konulan kararların ilgili mesleki teşekküller ile iştişare edilerek revize edilmesi kamu yararını artıracağı gibi yaşamı da kolaylaştıracaktır. Saygılarımızla arz ederiz.”


 

Bakmadan Geçme