Tek tüp 3 kilometre uzunluğunda

3 kilometre uzunluğundaki tünel Bartın ve Zonguldak'ı adeta birbirine bağlayacak

Filyos’la Zonguldak arasında yer alan Kilimli-Muslu tüneli tamamlandığında Bartın ve Zonguldak şehirleri arasındaki ulaşım çok daha kısa mesafeye düşecek.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı Kilimli-Muslu tünelindeki çalışmalardan yeni fotoğraflar paylaştı.

Filyos, Saltukova ve Zonguldak arasındaki ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak tünellerdeki çalışmalar devam ederken, tünel projelerinin tamamının hayata geçmesiyle beraber Bartın-Zonguldak arasındaki ulaşım kilometre olarak düşecek, saat olarak kısalacak.

Tünellerin tamamlanmasıyla beraber Bartın’dan Zonguldak’a gitmek isteyen vatandaşlar Saltukova yol ayrımından önce Filyos’a ardından Zonguldak’a ulaşacak.
Çaycuma, Bakacakkadı gibi bölgeleri görmeden sahil şeridinden tüneller vasıtasıyla çok daha hızlı bir şekilde Bartın-Zonguldak arasında ulaşım sağlanmış olacak.
3 bin metresi gidi, 3 bin metresi geliş olmak üzere 6 bin metre uzunluğundaki Kilimli-Muslu tüneli hakkında açıklamalarda bulunan Zonguldak Milletvekili Avcı, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlandırmaları ile başlayan, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Sn. Abdülkadir Uralağlu tarafından yürütülen Kilimli-Muslu arası, 3000 metre gidiş 3000 metre dönüş olmak üzere toplamda 6000 metre uzunluğundaki açılacak tünellerde, yarı seviyeye gelindi. Bugün itibari ile 168 personelle çalışması devam eden tünellerde çalışmalar, gece gündüz esası ile devam etmektedir.” Dedi.

Avcı açıklamasının devamında, “Kilimli- Muslu yönüne doğru sağ tüpte 1465 metre tünel açımı gerçekleştirilirken, sol tüpte ise 1497 metre tünel açımı gerçekleştirilmiştir. Yakından takibini gerçekleştirdiğimiz projenin tasarruf tedbirleri kapsamında alınan tedbirlerin dışarısında kalması için elimizden gelen çabayı göstermekte olduğumuzu arz eder, tüm hemşehrilerimize saygılarımı arz ederim.” Dedi.

Bartın halkı ve Zonguldak halkı için büyük önem taşıyor

Tüneller, Bartın’dan hastane işlemleri için Zonguldak’a giden vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Bartın'dan her gün Zonguldak'taki madenlere çalışmaya giden madenciler içinde tünellerin yapımı ulaşımda büyük rahatlık sunacak. 

Zonguldak-Filyos hattının tamamlanması, Filyos’taki gelişimi daha da hızlandıracak. Özellikle yaz mevsimlerinde Bartın sahillerini tercih eden Zonguldak halkı içinde proje önem taşıyacak.
 

Bakmadan Geçme