TCG Bartın eşlik etti

Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiden biri olan TCG Bayraktar Mersin Limanı'na TCG Bartın korvetinin eşliğinde ulaştı 

Lübnan'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarını taşıyan Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiden biri olan TCG Bayraktar Mersin Limanı'na 558 yolcusuyla ulaştı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler  TCG Bayraktar gemisine TCG Salihreis ve TCG Bartın’ın eşlik ettiğini açıklamalarında belirtti.

TCG Bartn eşlik ettiTCG Bartn eşlik etti

Mersin limanına yanaşan TCG Bayraktar gemisindeki 558 Türk yolcunun tahliye edilmesinin sonrasında Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran da "Türkiye devleti vatandaşlarını nerede olursa bulur getirir, bunun bir örneğini yaşadık" dedi.

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının koordinesiyle İsrail'in saldırıları sonucu Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin Lübnan'a gittiğini ifade etti.

Gemiden yapılan tahliye çalışmalarında; yaşlı, hasta ve çocuklara öncelik verildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların ardından son olarak saldırılarını Lübnan'a yönelttiğini ve bunun endişeli bir dönem getirdiğinin farkında olduklarını söyledi. 

Duran, "Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından vatandaşlarımızı sağ salim karşılamış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduk. Bugün değerli vatandaşlarımızı ülkemize intikal ettirmiş durumdayız. İşte vatandaşlarımız Lübnan'dan getirildiler. Türkiye devleti vatandaşlarını nerede olursa bulur getirir; bunun bir örneğini yaşadık" dedi.

Bakmadan Geçme