Tatilciler kurallara uymuyor!

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan yaptığı açıklamada, Bartın'ın sahillerinde yaşanan boğulma vakalarının büyük ölçüde il dışından gelen vatandaşlar tarafından yaşandığını belirterek, 'Denize girmeden gitmem' anlayışının boğulma vakalarını arttırdığını ifade etti. 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan boğulma vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Arslan, geçtiğimiz hafta sonunda Bartın’da 67 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini söylerken, denize girmenin yasak olduğu alanlarda kurallara riayet edilmesi gerektiğinin hayati anlamda çok önemli olduğunu vurguladı. 

Tatilciler önlemlere riayet etmiyor

Vali Arslan açıklamasında tüm önlemlere rağmen iki günlük hafta sonu tatilinde sahillerde ortaya çıkan vahim tabloyu şu sözlerle ifade etti, “Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı vatandaşlarımızın hem keyifli vakit geçirme hem de serinleme ihtiyacı ile birlikte deniz, göl ve nehir gibi su kaynaklarının olduğu kesimlerimizde özellikle hafta sonları büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Denizlerimizde fırtına ve özellikle de çeken akıntının etkili olduğu zamanlarda tatilcilerimiz plajlarımızda alınan önlemlere ve yapılan uyarılara riayet etmedikleri için boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. 

“1 vatandaşımız hayatını kaybetti”

Maalesef yapılan uyarılara ve alınan önlemlere geçtiğimiz hafta sonu ilimizde 67 vatandaşımız boğulma tehlikesi yaşamış, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu tür trajik olayların önüne geçmek, tatilimizin hüzne dönüşmesini önlemek için hepimizi bazı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle güvenli yüzme alanlarının belirlenmesi ve bu alanlarda cankurtaran hizmetlerinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. 

“Halkımızın güvenliğini en üst düzeyde sağlamaktayız”

Valiliğimiz koordinesinde kolluk birimlerimiz. İl Özel İdaremiz ve Belediyelerimizce bu konuda gerekli adımları atarak halkımızın güvenliğini en üst düzeyde sağlamaktayız. Vatandaşlarımızın da tatil süreleri boyunca herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için cankurtaranların bulunduğu plajları tercih etmeleri çocuklarını denizde sürekli gözetim altında tutmaları ve tehlikeli bölgelerde yüzmelerine izin vermemeleri plaj uyarı levhalarına ve yapılan sözlü uyarılara dikkat etmeleri hava şartlarını göz önünde bulundurmaları, valiliğimiz sosyal medya hesaplarından ve yerel basından yapılan uyarıları da dikkate almaları büyük önem arz etmektedir. 

En çok il dışından gelenler boğulma tehlikesi geçiriyor

İlimizde yaşanan boğulma vakalarının en çoğunu ilimiz dışından gelen misafirlerimizin yaşadığı görülmektedir. Denize girmeden gitmem anlayışı boğulma tehlikelerinin sayılarını arttırdığı gibi vahim sonuçları da beraberinde getirmektedir. Bu konuda misafirlerimizin daha dikkatli olmalarını istirham ediyorum. 

“Alacağımız basit bir önlem bir hayatı kurtarabilir”

Son olarak herhangi bir boğulma tehlikesine tanık olan vatandaşlarımızın cankurtaranlarımızdan yardım istemesi ve 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki alacağımız basit bir önlem bir hayatı kurtarabilir. Tüm misafirlerimizin ve hemşerilerimizin bu uyarılarımızı kendi can güvenlikleri için dikkate almalarını rica ediyor, sağlıklı ve mutlu tatiller diliyorum.”

Bakmadan Geçme