Tatil dönüşü çileye dönüşüyor

Terminal kavşağında kilometrelerce kuyruk oluştu

Bartın’da bayram nedeniyle İstanbul ve farklı şehirlerden tatile gelen gurbetçilerle beraber kent nüfusu ikiye katlandı. 

Vatandaşlar bayramın bitmesiyle beraber Amasra, Çakraz, Bozköy, İnkumu, Güzelcehisar, Mugada gibi sahil bölgelerine adeta akın etti.

Ankara, Bolu, Düzce, Çankırı, Zonguldak, Karabük ve Kastamonu gibi illerden de onbirlerce kişi deniz için Bartın sahillerini tercih etti.

Yoğunluk öylesine zirve noktalara çıktı ki 3 kilometrelik İnkumu sahilinde araç park edecek yer kalmayınca girişler Liman yol ayrımından kapandı.

Tüm sahil bölgelerinde trafiğin yönlendirilmesi, hatalı parkların önüne geçilmesi amacıyla Jandarma ekipleri yoğun mesai harcadı. 

Dönüş yolunda kilometrelerce kuyruk oluştu

Tatil için Bartın’ı seçen vatandaşların dönüşü de çileye döndü.

Sahil bölgelerinden ayrılan ve kent merkezinden araçlarıyla çıkış yaparak Ankara istikametine yönelen araçlar Bartın Terminali kavşağında uzun süreli bekleme yapmak zorunda kaldı.

Trafik ışıklarını geçebilmek için dakikalarca bekleyen vatandaşlar kolluk kuvvetlerince yönlendirme yapılmamasına tepki gösterdi.

Terminal kavşağını geçebilmek için 15-20 dakika gibi bir süreyi dur-kalk yaparak harcadıklarını kaydeden bir vatandaş, “Bartın’dan Ankara yönüne seyir halinde olan araçların terminal ışıklarında oluşturduğu kuyruk kilometrelerce uzunluğa vardı. Öte yandan Bartın yönüne gelen araç sayısı ise çok azdı. Trafiği yönlendirecek hiç bir polis ya da jandarma olmaması şaşırtıcı. Bu tür zamanlarda trafik ekiplerince yapılacak yönlendirmelerle trafik daha akıcı hale getirilebilir. Bu tür zamanlarda Kozcağız yönüne dönüş yapacak vatandaşlarda, Ankara yönüne gidecek vatandaşlarda dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Aynı durum üniversite sınavlarında da yaşandı. Vatandaşlar ve sınava girecek öğrenciler kırmızı ışık kabusu yaşadı. Bartın gibi bir kentte bu tür ana kavşaklara düzenleme yapılmalı. Ve böylesi zamanlarda mutlaka trafiği yönlendirecek ekipler kavşaklara konuşlandırılmalı.” Diyerek görüşlerini ifade etti.

Bakmadan Geçme