• Haberler
  • Bartın
  • TARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldı

TARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) Uygulamaları ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Uzmanları tarafından Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği konularında eğitimler verildi.  

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçi eğitimleri aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere TARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldı.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) Uygulamaları ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Uzmanları tarafından Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği konularında eğitimler verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, Bartın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Beske, çiftçiler ve kurum personelinin katılımlarıyla ilk olarak TARSİM Uygulamaları konulu sunum yapıldı.

Toplantı açılış konuşmasını yapan Müdür Önder, son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ve doğal afetlerin kaçınılmaz olduğunu, bu sebeple çiftçiler için Tarım Sigortaları yaptırmanın büyük önem taşıdığını vurguladı.

TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş tarafından TARSİM'in tanımı, işleyişi, çalışma alanları ve TARSİM 2024 Yılı Uygulamalarını içeren bir sunum gerçekleştirildi. 

Sunumda prime sağlanan bitkisel üretimde yüzde 67’ye varan, hayvansal üretimde ise yüzde 50 oranında devlet desteği ile çeşitli indirim olanakları aktarıldı. 

Toplantının ikinci bölümünde Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Coşkun Ulutaş, BATEM Uzmanları Dr. Ramazan Özalp ve Dr. Musa Kırışık tarafından örtü altı sebze yetiştiriciliğinde toprak hazırlığı, bitki besleme, iklimlendirme ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında teknik sunum yapıldı.

Yapılan sunumların ardından çiftçilerin sorularına cevap verilmesiyle birlikte toplantı sona erdi.TARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldıTARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldıTARSİM ve Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği anlatıldı

Bakmadan Geçme