Tarım Müdürlüğü sahada

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünlerinin bayilerinde satış ve depolama şartları denetlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ülke genelinde eş zamanlı olarak bitki koruma ürünlerinin bayilerde satış ve depolama şartlarının mevzuata uygun olup olmadığını kontrol etmek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleri de Bartın’da kayıt dışı ve izinsiz satış veya depolama yerlerinin tespiti, kullanımı sonlandırılmış ürünlerin bulundurulması, sahte, kaçak ve ruhsatsız ürünlerin satışı, pazarlarda, özel araçlarda, seyyar veya gezgin satıcılar tarafından ürün satışı, internet üzerinden satış yapan bayi veya toptancıların tespiti, Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan yapılan satışlar ve bayilerin mevzuatta belirtilen kayıtları tutup tutmadığı hususlarına yönelik denetimler gerçekleştirildi. 

Müdürlükten yapılan uyarıda üreticilerin karekodsuz ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmaması gerektiği ifade edilirken, üreticilerin bu şekildeki ürünlerle karşılaşmaları halinde bildirmelerinin önem taşıdığı belirtildi. 
 

Bakmadan Geçme