Tarım Müdürlüğü duyurdu

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül itibari ile başlayacağı duyuruldu.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ilişkin açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada 2025 üretim yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS’ye başvuru yapması gerektiği ifade edilirken, başvuruların 1 Eylül tarihinde başlayacağı duyuruldu. 

Yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi, “2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başlayacak ve 31 Aralık 2024'e kadar devam edecektir. Üreticiler ÇKS başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilecektir. İlk defa ÇKS' ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak(yeni bir arazi ekleme) üreticilerin Bakanlık İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden(Alan Bazlı Fındık Gelir Desteği, Mazot ve Gübre Desteği) yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekmektedir.”
 

Bakmadan Geçme