Sütlüce'de bal tadında karpuz yetişiyor

Bartın'ın Kozcağız beldesinden olan ve daha önce kurduğu mantar tesisi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Cengiz Özdemir bu defada karpuz yetiştiriciliğinde büyük bir başarı sağladı

Bartın'ın Kozcağız beldesi Sütlüce köyünde yaşayan Cengiz Özdemir Genç Çiftçi Projesinden faydalanarak evinin yanına mantar üretim tesisi kurdu.

Üniversite mezunu evli ve 2 çocuk babası Özdemir, eşi ile birlikte girdiği istiridye mantarı üretimi yolculuğunda büyük bir başarı elde etti.

Ürettiği mantarları Bartın’ın yanı sıra Zonguldak, Karabük gibi çevre illere de pazarlayan Özdemir bölgenin istiridye mantarı üreticilerinin başında gelen bir ismi oldu.

Mantar üretimindeki başarısının yanı sıra arazilerinde yerli karpuz üretimine de başlayan Özdemir ve ailesi bu alanda da büyük başarı elde etti.
Özdemir’in yetiştirdiği bol sulu ve lezzetli karpuzların ilk taliplisi ile Bartın’daki yerel marketler oldu.

4 dönümlük tarladan sezon sonu toplamda 15 ton üretim beklediklerini ifade eden Özdemir’in en büyük hayali ise gençlere örnek teşkil edip onlarında tarıma yönlenmesini sağlamak.

Sütlüce'de bal tadında karpuz yetişiyor

İdealim gençlere örnek olmak

Özdemir ABA Medya’ya yaptığı açıklamada, “Bizim yöremizin toprakları verimli. Bu yörede uygun ekim yapıldığında ve gerekli özen gösterildiğinde mutlaka karşılığı alınıyor. Ben daha önce istiridye mantarı üretimi gerçekleştirdim ve hala üretime devam ediyorum. Benim ve ailemin geçim kaynağı olan istiridye mantarı yetiştiriciliğinin yanı sıra karpuz yetiştiriciliğine de başladık.

Sütlüce'de bal tadında karpuz yetişiyor

4 dönüm tarlada ekimini yaptığımız karpuzlar oldukça sulu ve çok lezzetli. Bartın’daki yerel marketler ilk müşterilerimiz arasında. Halkımıza yerli karpuzu uygun fiyatlardan sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. En büyük idealim ise tüm gençlere örnek olmak. Tarıma elverişli arazilerimiz çok ama bu arazileri ekip biçecek genç yok. Gençlerimizin kahvehane köşelerinde değil arazilerinde tarım yapmasını istiyorum. Bir gence bile ilham olup tarıma yönlendirebilmek benim için çok kıymetli. Bugüne kadar edindiğim bilgi ve tecrübeyi de gençlerle paylaşmaya her zaman hazırım.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme