Süt hijyeni paneline onlarca çiftçi katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının çiftçi eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 'Süt Hijyeni, Süt Sığırcılığı Sağım Hijyeni ve Sanitasyon' paneli düzenlendi.

Panele Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Ali Gül, Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanı Ahmet Özden, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, kurum personeli ve çiftçiler katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Gıda Mühendisi Vildan Gençer tarafından süt hijyeni ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Baştan tarafından sağım hijyeni ve mastitisler konularında yapılan sunumların ardından kürsüye gelen Vali Arslan, tüketici sağlığını güvence altına almak adına verimli bir panel olduğunu belirterek panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Panel, Vali Arslan ve katılımcılar tarafından çiftçilere katılım belgeleri ve hijyen paketlerinin verilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme