Su Ürünleri Yetiştiriciliği planlama toplantısı yapıldı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında Su Ürünleri Yetiştiriciliği yatırım planlamasına yönelik istişare toplantısı yapıldı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık Başkanlığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Bartın Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kooperatifi yetkililerinin katılımı ile su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında, yaklaşık 60 kilometre sahil şeridine sahip Bartın’da denizel ekonominin geliştirilmesi için su ürünleri yetiştiriciliği imkânları ve bu kapsamda yatırım planlamasına yönelik yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.
 
Toplantı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Balık’ın açılış konuşmaları ile başladı. Daha sonra BAKKA Zonguldak YDO Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır’ın su ürünleri yetiştiriciliği yatırım planlamasına dair Zonguldak tecrübesinin yer aldığı sunumu ile devam etti. 

Yapılan sunumda su ürünleri yetiştiriciliği yatırımının önemi, Türkiye’de su ürünleri yetiştiriciliğinin mevcut durumu, yeri seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, sektöre yönelik teşvik ve destekler, Zonguldak’ta gerçekleştirilen çalışmalar, Bartın için muhtemel yol haritası ve yerel paydaş seçimi ile ilgili hususlara yer verildi. 
 

Yorumlar 1
Mustafa 16 Aralık 2023 08:22

Sanayi müdürü Birol cangiya teşekkürler.

Bakmadan Geçme