'Soydaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kendi devletimiz Kıbrıs Türklerini de öz kardeşlerimiz gibi görüyoruz' dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kendi devletimiz; Kıbrıs Türklerini de öz kardeşlerimiz gibi görüyoruz” dedi.

Aldatmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımı ile River Side Otel’de düzenlenen Kıbrıs şehit aileleri ve gazileri işle buluşma programında yaptığı konuşmada, “Bartın doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehir; Bartın Tam Anlamıyla “Sular Şehri”dir. Adını Türkiye’nin üzerinde taşımacılık yapılabilen tek akar suyu olan Bartın Irmağı’nın antik çağlardan gelen isminden alır. “Parhtenios” Yunan Mitolojisindeki sular tanrısı olan ve “Sular İlahı veya Muhteşem Akan Su” anlamına gelen “Parthenios” aynı zamanda Bartın Irmağının bilinen en eski ismidir ve zamanla değişerek sular şehri Bartın’a ismini vermiştir. Bartın Batı Karadenizde; Ormanların, Derelerin, Nehirlerin, Denizin bir buluşma noktasıdır. 59 kilometrelik sahil şeridi ve mavi bayraklı plajları,  Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanları,  Türkiye’nin en yaşlı ormanlarını barındıran Küre Dağları Milli Parkı, İrili ufaklı akarsuları ve Bartın Irmağı ile, İstanbul Fatihi Fatih Sultan Mehmet’in deyimiyle “Çeşm-i Cihan” yani “Dünyanın Gözbebeği” Amasra ile,  Birbirinden güzel yaylaları, ormanları, kanyonları, barındıran Doğa Kenti Ulus İle, Ahşap yat ve tekne imalatının başkenti Kurucaşile ile, doğal ve kültürel anlamda tam bir hazinedir.” dedi.

Bartın’ın aynı zamanda Bartın Üniversitesi ile bir eğitim şehri olduğunu da dile getiren Aldatmaz, “%100 dolu organize sanayi bölgesi, limanı, tarımsal üretimi ile de ülke ekonomisine katkı veren önemli bir şehir. Bartın olarak, Bartınlılar olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kendi devletimiz; Kıbrıs Türklerini de öz kardeşlerimiz gibi gördüğümüzü belirtmek isterim. Şahsınızın Bartın’a gerçekleştirdiği ve Bartın tarihinde önemli bir yer tutacak bu ziyaret aynı zamanda,  Bartın ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ticari ve sosyal iş birliğinin geliştirilmesi için önemli bir basamak teşkil edeceğini düşünüyorum. Bu vesile ile Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan tüm soydaşlarımızı Bartın’da misafirimiz olmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Kasım’da 41. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 41. Kuruluş yıldönümünü Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın şahsında şimdiden tebrik ederek;  50 yıl önce Kıbrıs’ta yaşanan acı olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türkiye’deki mimarlarına; Kıbrıs Türklerinin özgürlük mücadelesinin önderleri,  Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’a,  Kuzey Kıbrıs’ın hürriyeti için ‘Allah Allah’ nidalarıyla omuz omuza çarpışan ve şehit olan,  Mehmetçiklere ve mücahitlere  Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olan gazilerimizi de saygılarımla selamlıyor,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan, İzolasyon ve ambargolar kaldırılıp, Tüm Dünya tarafından tanınana kadar; Soydaşlarımızı desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

'Soydaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz''Soydaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz'

Bakmadan Geçme