• Haberler
  • Bartın
  • Sinop Üniversitesi Rektörü Taşdemir'den Rektör Uzun'a ziyaret

Sinop Üniversitesi Rektörü Taşdemir'den Rektör Uzun'a ziyaret

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ile beraberindeki heyet, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret etti.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ile beraberindeki heyet, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ile Protokol Hizmetleri Müdürü Mehmet Çay da yer aldı. Ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgesel kalkınma odağında yapılabilecek ortak projeler ele alınırken Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ihtisaslaşma alanı olan “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilerek tecrübe paylaşımı yapıldı.

Üniversitelerin iş birliği içerisinde ürettikleri katma değerle bulundukları bölgenin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirten Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bölge dinamiklerini göz önünde bulundurarak ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’ kapsamında çeşitli araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütüyor, elde edilen kazanımları katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüyoruz. Farklı kurumlarla iş birliği yaparak bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişimine katkı sunma hedefiyle çalışıyoruz. Bu noktada kıymetli Rektörümüz ile iki üniversite iş birliğinde yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bölgesel kalkınma odağında ülkemizin gelişimine sunabileceğimiz katkılar doğrultusunda izlenebilecek süreçleri değerlendirdik. Bu düşüncelerle saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e yakın ilgileri ve nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Taşdemir ise tecrübe paylaşımı ve iş birliğinin önemine değinerek yakın ilgileri ve misafirperverliği dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkürlerini ifade etti.

Ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi spor kompleksi ile ‘Şampiyon Sporcular Alanı’nın gezilmesinin ardından Teknofest 2024’e hazırlanan BARÜ Havacılık ve Uzay Kulübü öğrencilerinin çalışma alanları yerinde görülerek geliştirilen projeler hakkında bilgi alındı. Daha sonra yağmur sularının biriktirilmesiyle oluşturulan doğal gölet ile bölgenin en büyük kütüphanesi olan BARÜ Merkez Kütüphanesinin gezilmesiyle ziyaret son buldu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Taşdemir'den Rektör Uzun'a ziyaret


 

Bakmadan Geçme