Sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıklarda sert düşüşler beklendiğini duyururken yağışlar konusunda da uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkemizin kuzey bölgelerinde yaşanacak sert sıcaklık düşüşlerine karşı duyuru yaptı.

Duyuruda, Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Pazartesi (30.09.2024) gününden itibaren ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgelerimizden başlayarak, kuzey kıyılarımızda 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşeceği tahmin edilmektedir.” Denildi.

Açıklamanın devamında ise, “Soğuk havanın Pazartesi günü Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu’nun batısı, Salı günü İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz, Çarşamba günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra Perşembe günü ülkemizi terk edeceği tahmin edilmektedir.

Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; Marmara ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ve uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bartın’da pazartesi ve salı günleri kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. En yüksek hava sıcaklıklarının 24 ila 18 derece, en düşük hava sıcaklıklarının da 13 derece dolaylarında olacağı tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme