SHM binasında sıcak anlar

Bartın Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezinde gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Merkeze gelen vatandaşların da tatbikata katılım sağlayarak tatbikata destek oldular.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE),  AFAD ve Bartın İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları ve binada bulunan vatandaşlar başarılı bir şekilde tahliye edildi.

Senaryo gereği acil durum alarmıyla başlayan tatbikatta, tahliye sırasında merdivenlerde düşerek yaralanan bir çalışan, 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından yönlendirilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından güvenli alana çıkarıldı.

SHM binasında sıcak anlar

Sağlık personelleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı 112 Acil Yardım Ambulansı ile en yakın hastaneye nakledildi.

SHM binasında sıcak anlar

Yangın tatbikatı sonrasında kurumda görev yapan personele yangın öncesinde, sırasında ve yangın sonrasında alınması gereken tedbirler, yangın çeşitleri, yangın söndürme usulleri ile yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda Acil Durum Ekiplerine nasıl ulaşılacağı ile ilgili Bartın Belediyesi İtfaiye ekipleri ve AFAD tarafından uygulamalı eğitim verildi.

SHM binasında sıcak anlarSHM binasında sıcak anlarSHM binasında sıcak anlar

Bakmadan Geçme