Sera Demonstrasyonu Tarla Günü yapıldı

Çiftçilerle bir araya gelindi..

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kurulan serada tarla günü gerçekleştirildi.

Sera Tarla Günü etkinliğine İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Vekili Teoman Tuğ Pehlivan, Kırsal Kalkınma Şube Müdürümüz Oktay Acıbal, projenin yararlanıcıları, çiftçiler ile kurum personeli katıdı.

2022 yılında kurulan 16 adet 250 metrekare serada üretim devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü teknik personellerinin düzenli olarak destek verdiği seralarda dikimden hasada kadar tüm işlemler kayıt altına alınırken bilinçli üretim modeli yaygınlaştırılıyor.

Müdür Önder konuyla ilgili yaptığı açıklamada,“ İlimiz gibi küçük ve parçalı tarım arazisine sahip yerler dezavantajlıdır. Birim alanda en yüksek kazanımı sağlamak için ekibimle birlikte tüm gayretimizle sahadayız. Var olan potansiyelimizi daha dinamik ve üretken hale getirmeye çalışıyoruz. ”dedi.

Ulus İlçesi Yenikışla Köyünde demonstrasyon olarak kurulan serada yazlık ekiliş olarak fasulye yetiştiriciliği yapan çiftçi Havva Seyhan, alçak tünel seralarla karşılaştırdığında verimin arttığını, nemden dolayı yaşanan hastalıklarla karşılaşmadığını ve modern serasından memnuniyetini dile getirdi.

Üreticilerin serasının gezilmesinin ardından etkinlik karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.Sera Demonstrasyonu Tarla Günü yapıldıSera Demonstrasyonu Tarla Günü yapıldıSera Demonstrasyonu Tarla Günü yapıldı


 

Bakmadan Geçme