Şekere, kıyafete denetim

Bartın Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramına sayılı gün kala toptancılar, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmelerde etiket, tarife ve fiyat denetimi yapıldı. 

Bartın’da Ramazan Bayramına sayılı gün kala alışveriş yoğunluğu başladı. Bayramda en çok tercih edilen ürünlerin satıldığı işletmelerde insan yoğunluğu oluşurken, Bartın Ticaret İl Müdürlüğünün kent merkezindeki denetimleri de devam etti. 

Ekipler kent merkezinde yer alan toptancılar, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmelerde etiket, tarife ve fiyat listelerini denetledi. 

Müdürlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bunu fırsata çevirmek gayesiyle vatandaşımızı mağdur edebilecek sorunların önüne geçmek için Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekiplerince özellikle toptancılar, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler  nezdinde etiket, tarife ve fiyat listeleri mevzuatına göre HFA-Haksız Fiyat Artışları incelemeleri   yapılmaktadır. Denetimlerde aykırılıkların tespiti durumunda gerekli yaptırımlar uygulanmakta olup işletmelerin mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyetleri göstermeleri önem arz etmektedir. Ayrıca bu çerçevede vatandaşlarımızda şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını Ticaret Bakanlığımızın çağrı merkezine; ALO 175 Tüketici Danışma Hattına ve www.turkiye.gov.tr/ Haksız Fiyat Artışı - HFA mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini  bildirebileceklerini bir kez daha belirtmek isteriz"
 

Bakmadan Geçme