Şehit aileleri ve gaziler onuruna program düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bartın Valiliği ev sahipliğinde şehit aileleri ile gaziler ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Yemek programında masaları tek tek dolaşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve edilen duanın ardından bir konuşma yapan Vali Arslan; “15 Temmuz’da yaşanan Çanakkale ruhudur, Kurtuluş Savaşı ruhudur. O ruhun canlı tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması en önemli sorumluluğumuzdur. Bin yıldır bize vatan olan bu toprakları ebedi vatan kılmak için göz kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimize borcumuzu asla ödeyemeyiz. Onları yaşadığımız, var olduğumuz müddetçe minnetle, şükranla yâd edeceğiz. Onların siz kıymetli yakınlarına, kahraman gazilerimize hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Hatıraları, hatıramız; emanetleri, emanetimizdir. Sizlere kapımızın daima açık olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Bu duygularla, vatan uğruna, millet uğruna, dirliğimizi-birliğimizi baki kılma uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.” dedi.Şehit aileleri ve gaziler onuruna program düzenlendiŞehit aileleri ve gaziler onuruna program düzenlendiŞehit aileleri ve gaziler onuruna program düzenlendi

Bakmadan Geçme