Sakaoğlu'na son veda

Sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı

Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşayan tarihçi, yazar ve öğretmen Necdet Sakaoğlu hayatını kaybetti

Bartın’ın Amasra ilçesinde öğretmenlik yapan, tarihçi yazar Necdet Sakaoğlu’nun vefat haberi büyük üzüntüyle karşılandı.

Bakan Tunç başsağlığı diledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda, “Yazar, tarihçi ve eğitimci Necdet Sakaoğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Türkiye ve Osmanlı tarihi üzerine yaptığı araştırmaları ile kıymetli eserlerinin yanı sıra Amasra için yürüttüğü çalışmalarıyla da kültür dünyamızda yeri doldurulamaz bir değer olarak anılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, tarih, edebiyat ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.” Dedi.

Necdet Sakaoğlu için  Amasra İskele Camiinde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan cenaze namazı öncesinde Sakaoğlu'nun ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Cenaze törenine ise Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninin ardından Sakaoğlu’nun naaşı Amasra mezarlığında toprağa verildi.

Sakaoğlu'na son vedaSakaoğlu'na son vedaSakaoğlu'na son veda

Bakmadan Geçme