Sağlıklı Hayat Merkeziyle hayata tutundular

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşlara sağlıklı bir gelecek sunmaya devam ediyor. 

Sağlıklı Hayat Merkeziyle hayata tutundular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşlara sağlıklı bir gelecek sunmaya devam ediyor. 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak ve yaşam kalitesini artırmak için faaliyetlerine devam ediyor. 

Sağlıklı Hayat Merkezleri(SHM) vatandaşlara sunduğu geniş yelpazedeki hizmetlerle önemli bir rol oynuyor.

Sağlıklı Hayat Merkezinde sunulan hizmetler, toplumun her kesimine hitap ediyor. Merkezde yapılan bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri vatandaşların sağlık bilincini artırarak sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmelerine olanak sağlıyor. 

Bartın Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezinde diyetisyen desteği alan Fatma Kaçan (60), 6 ayda 18 kilo vermeyi başardı. 

Daha önce kilo verme deneyimlerinde kalıcı bir sonuç elde edemediğini ve aile hekiminin yönlendirmesiyle sağlıklı hayat merkezine başvuran Kaçan, kilo vermenin yanı sıra sağlıklı beslenmeyle ilgili birçok şey öğrendiğini ve kendini daha sağlıklı hissettiğini dile getirdi.
Kaçan “Diyetisyenimle ilk görüşmemde, bana sadece bir diyet listesi vermekle kalmadı, aynı zamanda sağlıklı beslenmenin ne anlama geldiğini, vücudumun ihtiyaçlarını nasıl daha iyi karşılayabileceğimi de öğretti. Kişisel hedeflerime uygun bir beslenme planı oluşturduk. Planı uygularken, aç kalmadan, zorlanmadan kilo vermeye başladım. Diyetisyenim beni düzenli olarak takip etti, gerekli durumlarda planımı güncelledi ve beni motive etti. Kilo problemi yaşayan aile bireylerimi de bu hizmetten faydalanmaları ve daha sağlıklı bir hayat sürmeleri için buraya getirdim. Sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen herkese, Sağlıklı Hayat Merkezindeki diyetisyen hizmetini gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Burada aldığınız destekle, siz de hayatınızı değiştirebilir, daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe adım atabilirsiniz” dedi. 

50 yaşındaki Mürüvet Alkan ise  yaşadığı deneyimi şöyle paylaştı; “Sağlıklı Hayat Merkezinde fizyoterapi hizmeti alan biri olarak oldukça olumlu bir deneyimim oldu. Başlangıçta vücudumda çok ciddi ağrılar ve hareket kısıtlılığı yaşıyordum ancak merkeze ilk adım attığım andan itibaren kendimi güvende hissettim. Fizyoterapistim, durumumu dikkatle değerlendirdi ve bana özel bir fizyoterapi planı hazırladı. Fizyoterapiye başladığımdan beri yaptığım aktiviteler ağrılarımın azalması ve hareket kabiliyetimin artmasıyla sonuçlandı. Fizyoterapistim, mesleki bilgi ve deneyiminin yanı sıra motive edici bir yaklaşım sergiledi. Buraya gelmekten çok mutluyum çünkü kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri olduğunu düşünüyorum.  Şu an kendimi çok daha güçlü ve sağlıklı hissediyorum. Sağlıklı Hayat Merkezinde aldığım bu hizmet sayesinde hayat kalitemde büyük bir artış yaşadım.”

Sağlıklı Hayat Merkezinde Gebe okuluna devam eden 27 yaşındaki 32 haftalık Gebe Ayşe Kıranoğlu da; “Gebeliğimin 15. Haftasında beni arayarak merkeze davet etmeleri üzerine Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Okuluna geldim. Bu sürecin benim için ne kadar değerli olduğunu ifade etmek isterim. Gebelik sürecinin başından itibaren burada aldığım eğitimler sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak kendimi daha iyi ve doğuma hazır hissediyorum. Eğitimler, gebeliğin her aşamasını kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Burada diğer anne adaylarıyla birlikte gebelik süreci, doğum ve doğum sonrası bebek bakımına yönelik çok şey öğrendim. Diğer gebelerle deneyimlerimizi paylaşmak ve destek görmek de çok kıymetliydi. Gebe Okulunda aldığım pilates ve yoga eğitimleriyle öğrendiğim nefes teknikleri ve egzersizler, hem hamileliğimi daha rahat geçirmemi sağladı hem de doğum için bana güven verdi. Sağlıklı Hayat Merkezimizdeki Gebe Okulu, hamilelik sürecimde bana rehberlik eden, güven veren ve bilinçlendiren bir yol arkadaşı oldu. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezinde; KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), Beslenme Danışmanlığı, Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk Gelişimi Danışmanlığı, Sosyal Hizmet Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Danışmanlığı hizmetleri ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Bakmadan Geçme