Safranbolu Safranına Orköy desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Türkiye'de ilk defa Avrupa Birliği'nden tescilli ilk baharat ve endemik tıbbi aromatik bitki olan 'Safranbolu Safranı' için Safranbolu Yukarı Çiftlik Köyünde 10 aileye 10 dönüm alan için hibe destekli kredi tahsisi yapıldı.

Safranbolu Safranına Orköy desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Türkiye’de ilk defa Avrupa Birliği’nden tescilli ilk baharat ve endemik tıbbi aromatik bitki olan “Safranbolu Safranı” için Safranbolu Yukarı Çiftlik Köyünde 10 aileye 10 dönüm alan için hibe destekli kredi tahsisi yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Safranbolu İşletme Müdürü, Orköy Şube Müdürü, köy muhtarları, hak sahipleri ve personelin katıldığı Safranbolu Safranı ekim etkinliğinde konuşan Bayraktaroğlu, “Safranbolu’nun safran üretiminin başkenti olduğunu belirterek yaptığımız ve yapacağımız diğer çalışmalarla Bölgemizi odun dışı ürün üretiminin başkenti yapmak istiyoruz. Anayasamızın 170. Maddesi gereğince orman köylümüzü yerinde kalkındırmak, ormanların gözetilmesi ve işletilmesinde işbirliği sağlayıcı tedbirler almak kurumuza verilmiş bir görevdir. Bu görevin bilinciyle odun dışı ürünleri ekonomiye kazandırmak için gereken her türlü çalışmayı Türkiye Yüzyılı vizyonuna hizmet edecek şekilde ecdadımızın bizlere bıraktığı emaneti canlı tutarak gelecek nesillere aktarmak için tüm gücümüz ve heyecanımızla çalışıyor, safran üretim alanlarının genişletilmesi ve üretim yapılan köy sayısının arttırılmasını hedefliyoruz. 2024 yılında Safranbolu’da 11 aileye 736 Bin TL’si hibe, 2 Milyon 944 Bin TL’si kredi olmak üzere 3 Milyon 680 Bin TL Orköy kredisi tahsis ettik. Safranbolu Safranı için ise 190 Bin TL olan kredimizi hak sahibi orman köylülerimiz hane başına 152 Bin TL olarak 4 yılda geri ödeyecekler” dedi. 

Safranbolu Kaymakamı Sayın Yazıcı da, “Ziya Gökalp’ın “kadın yükselmezse alçalır vatan samimi olamaz onsuz bir irfan” dediği gibi özverili bir çalışma ile altın kadar kıymetli bir ürün olan safranı kadınlarımız bereketli ellerinde taçlandıran Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.
Safran ekiminin ardından ekim etkinliği sona erdi.
 

Bakmadan Geçme