Rektör Uzun'un 15 Temmuz mesajı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 'Bir ülkeyi karanlığa boğmak isteyenlere karşı dik durarak tarih yazan milletimizin zaferi hiçbir zaman unutulmayacaktır' dedi. 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci sene-i devriyesine ulaştıklarını ifade eden Rektör Uzun, “Ülke olarak yine tek yürek ve tek bilek olduğumuz o günde, milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sadece şanlı bir zaferi değil, aynı zamanda geleceğini de kazanmıştır. Bu hayasızca akına dur diyerek; tüm dünyaya Türkiye’nin asla esir edilemeyeceği, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceği bir kez daha gösterilmiştir. Değil 8 sene 80 sene de geçse 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

Mesajında “Çalışacağız, üreteceğiz, birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” ifadelerine yer veren Rektör Uzun, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “İbret almayanlar için tarih tekerrür edecektir” sözünü hatırlattı. 

15 Temmuz’un bir kırılma noktası olduğunu da kaydeden Rektör Uzun, mesajına şu şekilde devam etti: “Genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin sokaklara dökülen aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi bir kez daha kendi kaderlerini tayin etmiştir. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği bu cesaret bizleri karanlık gecenin aydınlığına taşıdığı gibi Türkiye Yüzyılı’nın da temellerini atmıştır. Her bir şehidimizin ve gazimizin nesiller boyu dilden dile anlatılacak bir miras bıraktıklarına inanıyorum. Bu milletin mücadelesini tarih hakkıyla kaydedecektir. Bu vesileyle hain darbe girişiminde şehadete yürüyen Türkiye Yüzyılının Kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. O gece gazilikle şereflenen Demokrasi Kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gelebilecek tüm tehlikelere karşı dimdik durabilmek için birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.”   

Bakmadan Geçme