'Rahmetli Turgut Özal demişti'

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz konuğu olduğu Ercan Aydın ile ER Meydanı Programında, Bartın'da ki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Aldatmaz, Bartın’da petrol arama çalışmalarının başlayacağını ve bu bölgenin dünyanın enerji üssü olacağını söyledi. 

Bartın Televizyonu Facebook Sayfasında yayınlanan Ercan Aydın ile ER Meydanı programının bu haftaki konuğu AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz oldu.

Ercan Aydın’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Aldatmaz Bartın’da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bartın’ın hızla büyüdüğünü kaydeden Aldatmaz, “Bartın büyüyor, hakikaten hızlı bir şekilde büyüyor ve daha da büyüyecek. İş alanlarımız artıyor. Filyos Projesi bize destek veriyor. Bu süreçte biliyorsunuz aralarında Bartın'ın da yer aldığı bazı illerimiz için TPAO'ya petrol arama ruhsatı verildi. TPAO bölgemizde petrol arama faaliyetlerine başlayacak. Ben petrol çıkacağına da inanıyorum." Dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bölgenin dünya enerji üssü olacağı sözlerini de hatırlatan Milletvekili Aldatmaz, "Rahmetli Turgut Özal zamanında TTK Genel Müdürü Zekayi Akçan vardı. Bu bölgenin üzerinden helikopterle geçerken rahmetli Turgut Özal, TTK Genel Müdürü Zekayi Akçan'a 'Bu bölge dünyanın enerji üssü olacak.’ İfadesinde bulunmuş. Ben buna inanıyorum. Bu bölge dünyanın enerji üssü olacak. İnşallah bunu da yakın zamanda göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu karara göre Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis'te bulunan toplam 18 saha için TPAO'ya petrol arama ruhsatı verildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz yap “Bölgemizde bulunan Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu illerine verilen petrol arama ruhsatının sevincini yaşıyoruz. Taş kömürü ve doğal gaz gibi kaynakların yanında petrolünde eklenecek olması illerimize önemli bir kalkınma sağlayacağını düşünüyoruz. Öncelikle Bartın’ımız olmak üzere 18 ilde yapılacak olan petrol arama faaliyetlerinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme