Palamut yeniden ucuzladı

Balıkçılar mutlu, vatandaş mutlu

Yurt genelinde 1 Eylül tarihinden itibaren denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar Vira Bismillah diyerek sezona başladı. 

Av yasağının kalktığı ilk günlerde denize açılan balıkçıların ağları palamutla dolarken, avlanmadaki bereket tezgahlardaki fiyatlarada yansıyınca palamut fiyatları 75-60 TL’den satışa çıktı.

Geçtiğimiz hafta sonu ise olumsuz hava koşullarından dolayı balıkçıların denize açılamaması sonrasında palamut fiyatları yükselişe geçti. Daha önceki haftalarda yarım kilonun üzerinde olan palamutlar 75-60 TL’den satılırken hafta başında ise 125 -100 TL’ye tezgahlarda yer almaya başladı.

Fiyatlar yeniden düştü

Yağışlı havaların sonrasında tekrar denize açılan balıkçılar yeniden ağlarını palamutla doldurdu.

Bartın’da balıkçı teknelerinin yanaştığı liman ve balıkçı barınaklarında hareketli saatler yaşandı.

Bartın kent merkezindeki tezgahlarda bir kez daha palamut bolluğu yaşanırken fiyatlarda vatandaşların yüzünü güldürdü.

Kilosu yarım kiloyu geçen palamutlar 75 TL’den satışa sunulmaya başlandı.

Kimisi günlük kimisi sezonluk alışveriş yapıyor

Bartın’da bazı vatandaşlar günü birlik yemek için ihtiyacı kadar palamut satın alırken bazı vatandaşların ise dondurucularına koymak için daha çok palamut aldığı görülüyor.

Peki dondurucuya konulacak palamutlar nasıl saklanmalı, işte yanıtı;

Palamut buzlukta nasıl saklanır?

Palamut, severek tüketilen balık türlerinden biridir. Söz konusu balık türünün taze şekilde tüketilmesi esastır. Fakat kimi balık severler palamudu buzlukta ya da derin dondurucuda saklamayı da düşünebilir. Bu durumda da bu balık türünün nasıl saklanması gerektiği ile ilgili hususlar ön plana çıkar.

Balık türlerinin tamamı için geçerli olan kural, balığın temizlenerek muhafaza edilmesidir. Balığın iç organları temizlenmeden buzluğa atılması uygun değildir. Temizlenen palamut, iyice yıkandıktan sonra buzdolabı poşetine atılarak derin dondurucuya atılabilir.

Balığın buzlukta saklanması esnasında hava almaması ve sulu olmamasına dikkat edilmelidir. Bu kapsamda balık yıkandıktan sonra iyice kuruduktan sonra buzdolabı poşetine konmalıdır. Uygun saklama koşullarına riayet edildiğinde balık birkaç ay buzdolabında saklanabilir. Buzluktan çıkardığınız balığı da aynı gün içinde tüketmeniz tavsiye edilir.
 

Bakmadan Geçme