• Haberler
  • Bartın
  • Öğrencilere, gıda israfına karşı farkındalık eğitimi

Öğrencilere, gıda israfına karşı farkındalık eğitimi

29 Eylül 'Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Günü' dolayısıyla Çaydüzü İlkokulu'nda farkındalık eğitimi düzenlendi.

29 Eylül ‘Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Günü’ kapsamındada gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek amacıyla Bartın’da İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan AŞÇI, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz ve Okul Müdürü Engin Köstekçi’nin katılımı ile Çaydüzü İlkokulu’nda eğitim düzenlendi.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi teknik personeli tarafından verilen eğitimde öğrencilere "Gıda İsrafı, Gıda Kaybı ve Gıdanı Koru" konuları anlatılarak farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

İl Müdürlüğünden komuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2019 yılında sürdürülebilir gıda üretiminin gıda güvenliğini ve beslenmeyi teşvik etmekte oynadığı temel rolü kabul ederek, 29 Eylül’ü "Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Günü" olarak ilan etmiştir. Bakanlığımız da, 20 Mayıs 2020 tarihinden bu yana gıda kayıp ve israfı ile mücadeleyi uluslararası gündeme taşımakta öncü bir rol üstlenmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde başlattığı "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" kampanyasını yürütmektedir. Bu kapsamda gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek amacıyla ilimizde; İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz ve Okul Müdürü Engin Köstekçi’nin katılımları ile Çaydüzü İlkokulu’nda eğitim düzenlenmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi teknik personeli tarafından verilen eğitimde öğrencilere "Gıda İsrafı, Gıda Kaybı ve Gıdanı Koru" konuları anlatılarak farkındalık kazandırılması amaçlanmıştır.”


 

Bakmadan Geçme