Öğrenciler bu habere dikkat
Geleceğin Teknoloji Yıldızları programı kapsamında 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde öğrencilere 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi verilecek
Geleceğin Teknoloji Yıldızları programı kapsamında 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde öğrencilere 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi verilecek.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda eğitim gören öğrencilere yönelik Geleceğin Teknoloji Yıldızları programı kapsamında 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde öğrencilere 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi verilecek.
Son başvuru tarihi 25 Mart 2024 olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşacak.
Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulacak ve E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına, ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edilecekler.
Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacaklar.
E- Sınav, tüm Türkiye’de belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecek.
Detaylı bilgi için deneyap.org adresi ziyaret edilebilecek.
Deneyap Türkiye nedir?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılmaktadır.
Cumhurbaşkanlığının “İlk 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.
Projeye dahil olmak isteyen 4. sınıf ve 5. sınıf, 8. sınıf, 9. sınıf ve lise hazırlık sınıfı kademesindeki öğrenciler, web sitesi üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını tamamlar.
Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrenciler Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar.
Geleceğin Teknoloji Yıldızları’nı yetiştiren eğitmen kadrosu, üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşmaktadır.
Tüm eğitmenler, atölyelerde eğitmenlik yapabilmek için düzenlenen Eğitmen Eğitimi’ne katılırlar. Eğitimlerin uygulama ağırlıklı olmasından ötürü her derslikte bir mühendis ve bir öğretmen olmak üzere iki eğitmen vardır. Ayrıca dersliklerde, eğitimlerin verimli bir şekilde işlendiğini takip edebilmek amacıyla, haftalık olarak eğitmenleri ve öğrencileri gözlemleyen bir psikoloji stajyeri bulunmaktadır.