OGM orman suçlarına karşı nöbette

Ormanların kanun dışa müdahalelerden korunması ve orman suçlarının önüne geçilmesine yönelik, Ulus, Eflani ve Ovacık Orman İşletme Müdürleri ve personelleri tarafından orman depolarından gelen, orman ve köy yollarından ana arterleri bağlanan noktalarda denetimler yapılıyor. 

Orman Genel Müdürlüğünün talimat verdiği noktalarda OGM yetkilileri ve kolluk kuvvetleri tarafından denetimler gerçekleştiriliyor. 

Konuyla ilgili Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Orman Genel Müdürlüğümüzün emirleri üzerine, Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu’ nun talimatları doğrultusunda Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Necmettin Aşçi ve OZM Şube Müdürümüz koordinatörlüğünde, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması konusunda, orman suçu ve suçla mücadele de etkinlik sağlamak, koruma-kontrol faaliyetlerini arttırmak, usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla Eflani, Ovacık ve Ulus İşletme Müdürlerimizin başkanlığında İşletme Şefleri ve orman muhafaza memurları birlikteliğinde orman depolarından gelen, orman ve köy yollarından ana arterleri bağlanan noktalarda yapılan yol kontrol uygulamalarında orman emvali taşıyan araçların sevk pusulası, nakliye, emval ve mesaha kontrolü ve diğer şüpheli araçlarda önleme araması kontrolü gerçekleştirildi.

“Ormanlarımızı korumak geleceği kurtarmaktır”

Eflani, Ovacık ve Ulus İşletme Müdürlüğü ve diğer kolluk kuvvetleriyle farklı noktalarda gerçekleştirilmekte olan önleme arama uygulamaları rutin bir şekilde devam edecektir. Gelecek kuşakların emaneti olan ormanlarımız için 7 Gün 24 Saat nöbetteyiz.”


 

Bakmadan Geçme