Müftülükte aylık Mutat Toplantısı yapıldı

2024 yılının ilk Aylık Mutat Toplantısı Din Görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Bartın Kültür Merkezinde Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda birimlere ait sunumlardan sonra İl Müftüsü Ömer Keskin din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerine hitap etti. 

Müftü Keskin, Müslüman olarak Kudüs'ün unutulmaması gerektiğini belirttiği konuşmasında: "Kudüs'ü unutmayın, Kudüs'ü unutturmayın, Kudüs'ü gündemden düşürmeyin. Zalimlere meyletmeyin, zalimlere destek olmayın. Destek türlü türlüdür. Malını alman destektir. Konuşmamak destektir. Gündemden düşürmek bile destektir. Böyle yapmayın, böyle yaparsanız ateş size dokunur. Düşmandan alışveriş yapmak düşmana destek olmaktır, düşmanı beslemektir." Dedi. 

“Kudüs'ü anlatacağız, Filistin'i anlatacağız”

Müftü Keskin konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Gazze'yi konuşacağız, gündemden düşürmeyeceğiz. Her birimiz çevremizde bunları anlatacağız. Kudüs'ü anlatacağız, Filistin'i anlatacağız. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Müslümanların en büyük imtihanı Kudüs'tür. Ne zaman ki Kudüs'ü özgürlüğüne kavuştururlar, O zaman eskideki gibi izzetli günlerine kavuşurlar. Yoksa bu zillet içinde yaşamaya devam ederler. Efendimiz Kudüs'ten miraca yükselmiş, ümmetin miracı da Kudüs'tür." 

Toplantının sonunda Zonguldak’ın Devrek İlçesine tayini çıkan Şube Müdürü Güngör Çakan ve Erzincan’a tayini çıkan İl Vaizi Ercan Aycan'a plaketleri takdim edildi.

Bakmadan Geçme