Müdürlük uyardı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimler tarafından köylerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşları sıcak havanın olumsuz etkilerine karşı uyardı. 

Bartın Toplum Sağlığı Merkezi koordinesinde köylerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde vatandaşlara yönelik, sıcak havaların olumsuz etkilerine karşı faaliyetler yürütülüyor.

Bu kapsamda mevsim başından itibaren, sıcak havaların olumsuz etkileri, risk grupları ve korunma yollarına ilişkin vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Bartın Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Şerife Ceren Önder Kutlu yaptığı açıklamada: “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve nem oranındaki artış içinde bulunduğumuz yaz aylarında çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirebilmektedir. Sıcak havalarda özellikle kronik hastalıkları bulunanlar, 65 yaş ve üzerindeki kişiler, dört yaşından küçük çocuklar, bakıma muhtaç olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişiler gerekli tedbirleri almalıdır. Bununla birlikte sıcak havalarda; yüksek ateş, kuru cilt ya da ciltte döküntü, baş dönmesi, bilinç kaybı, baş ağrısı, bulantı, halsizlik ve şuur kaybı gibi belirtiler gözlemlenebilir. Ayrıca aşırı terleme ve yeterli sıvı alınmaması durumunda vücutta su ve elektrolit dengesi bozulabilir. Bu da halsizlik, baş dönmesi ve kas kramplarına neden olabilir. Kalp ve solunum hastalıkları gibi kronik rahatsızlıkları olan bireylerin bu hastalıklarının şiddetlenmesine yol açabilir.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme