Müdür Aşcı eğitim faaliyetlerini değerlendirdi

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Bartın'da göreve başladığı 1 yıllık eğitim öğretim sürecinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Bartın’da ki eğitim faaliyetlerini değerlendirdi. 

Müdür Aşcı göreve başladığı yaklaşık 1 yıllık süreçte Bartın’ın eğitim başarısını arttırmayı hedefleyen eylem planını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “İlk olarak ilimizin eğitim öğretim faaliyetlerindeki genel durum analizlerini yaparak sürece başladık. Bu bağlamda İl Müdürlüğümüz bünyesindeki yakın çalışma arkadaşlarımız olan İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Ölçme Değerlendirme Merkezi ve Ar-Ge birimi ile bir araya gelerek detaylı durum analizlerimizi gerçekleştirdik. İl Müdürlüğü personeli, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Velilerimiz ile bilgilendirme ve istişare toplantılarımızı göreve başladığım ilk günden itibaren, planlı bir şekilde sık sık bir araya gelerek sürdürdük.” Dedi. 

Eylem planı hayata geçirildi

Müdür Aşcı yapılan çalışmaları sıraladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılı başında gerçekleştirdiğimiz durum analizi neticesinde, ekip olarak hazırladığımız, ilimiz başarısını artırmaya yönelik hazırladığımız eylem planı kapsamında; aşağıdaki proje ve çalışmaları tüm ilimize yayarak ve düzenli dönütlerini alarak yürüttük. Yürütülen proje ve çalışmalardan kısaca örnekler verecek olursak Bartın Ölçme Değerlendirme Merkezi (ÖDM) tarafından ilimiz geneli bütün okul türleriyle, okul/kurum bazlı sınav analizi sonuçlarına ilişkin, “Başarı Değerlendirme Çalıştayı” yapılmıştır. 

Çalıştay kapsamında; her okul, kurum eğitim öğretim faaliyetlerini iyileştirmeye yönelik tespitlerini yapmışlar ve 15 Ocak 2024 tarihe kadar Eylem Planlarını hazırlayıp müdürlüğümüze iletmişlerdir.

ÖDM tarafından yeni sınav sistemi hakkında bilgilendirmeler yapılarak; güncellenen ölçme değerlendirme yönetmeliği hakkında bilgi verilmiştir. Öğrencilerimizin; okuma,   anlama,   konuşma ve yazma yeterliklerini   artırmaya   yönelik; “Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum” adlı Okuma Projesi yürütülmeye başlanmış, ilgili proje Bartın Valiliği, tüm kamu kurumları ve velilerimizce geniş katılımla genel bir kabul görmüştür. Öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amacıyla “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” geniş katılımlı olarak uygulanmaya başlamıştır. PDR ve Sınıf Öğretmenleriyle bir araya gelinerek; “Veli Akademisi Projesi” hayata geçirilmiştir. Farklı okul tür ve seviyelerinde velilerimiz ile sık sık bir araya gelinmiştir. Öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek sunmak amacıyla; 11 ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik “Kariyer Günleri Projesi” hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda Sayın Valimizin açılış programına konuk olduğu projemiz, Bartın Üniversitesi büyük salonda yapılmış, ilimiz geneli liselerin son sınıf öğrencilerinin katılımı sağlanmıştır. Öğretmenlerimizin Mesleki Yeterliklerini artırmaya yönelik; “Öğretmen Akademisi Projesi” uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda ilimiz geneli branş bazlı öğretmenlerimiz bir araya getirilerek bilgi ve tecrübe paylaşımları yapılmıştır. İlimiz geneli yürüttüğümüz proje ve çalışmaların yerinde izlenmesi amacıyla; 15 Aralık 2023 itibariyle; İl Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz tarafından 191 okulumuz ziyaret edilmiştir.  ÖDM tarafından; Geçtiğimiz eğitim öğretim sürecinde ilimiz LGS ve YKS sonuçlarında ülke genelinin üzerinde başarı gösteren öğretmenlerimiz tespit edilmiş; ilgili öğretmenlerin tecrübelerinden faydalanmak amacıyla; 2023 2024 Eğitim Öğretim yılı 2. Döneminde, branş bazlı “Tecrübe Paylaşım Seminerleri” yapılmıştır.”

 YSK’de başarı oranı arttı

Müdür Aşcı, hayata geçirilen eylem planının sonucunda, Bartın’da LGS ve YKS’de büyük bir sıçrama elde ettiğini belirterek, “2023-2024 Eğitim Öğretim sürecinde yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar ve projeler kapsamında ilimiz LGS ve YKS sonuçlarında büyük bir sıçrama gerçekleşmiş olup yürütülen proje ve çalışmalar geliştirilerek gelecek eğitim öğretim yılında ekip ruhuyla ilimiz genelinde sürdürülecektir.

2023 YKS de ilimizde İlk 1 000 öğrenci de 2 öğrenci iken 2024 bu sayı 13 öğrenciye çıkmıştır. 2023 YKS’de ilimizde İlk 5 bin öğrenci de 15 öğrenci iken 2024 bu sayı 34 öğrenciye çıkmıştır. 2023 YKS’de ilimizde İlk 10 bin öğrenci de 36 öğrenci iken 2024 bu sayı 64 öğrenciye çıkmıştır. 2023 YKS’de ilimizde İlk 30 bin öğrenci  de 100 öğrenci  iken 2024  bu sayı 127  öğrenciye çıkmıştır. 

LGS’de Bartın, tüm derslerde ortalamanın üzerinde 

2023 LGS' de ilimizde sadece Türkçe ve Fen Bilimleri derslerinde Türkiye ortalamasının üzerinde iken, 2024 LGS de tüm derslerde Türkiye ortalamasının üzerinde başarı sağlanmıştır. 2023 LGS' de tam puan alan öğrenci sayımız 1 iken, 2024 LGS de ise 2 öğrencimiz tam puan almıştır.”
 

Bakmadan Geçme