'Modern Seralara Kadın Eli' projesi devreye girdi

12 modern sera kurulacak..

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan Üretimden Pazara: Modern Seralara Kadın Eli” Projesinin ilk izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. 

TSO’da gerçekleştirilen toplantıya  Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Yatırım Destek Ofisi Uzman Dr. Şahin Baş, BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birimi Uzmanları Merve İnce, Burak Ünal, Kübra Birhan, TSO Genel Sekreteri Ahmet İncekara ve Oda Proje Koordinatörü Sena Kasapoğlu katıldı. 

Bütçe 3 milyon 360 bin 598 TL

Halil Balık Başkanlığında yapılan toplantıda, paydaş görüş ve önerileri alınarak yürütülen projenin değerlendirmesi yapıldı. Projeyle ilgili kısa bir bilgi veren Başkan Balık, proje kapsamında 12 modern sera kurulacağını ve projenin toplam maliyetinin 3 milyon 360 bin 598 TL olduğunu söyledi. Kurulacak seralarda 12 kadının çalışacağını ifade eden Balık, bu seralardan 6 yıl bedel alınmayacağını ve seralarda üretilen ürünlerin TSO eliyle pazarlanmasına yardımcı olunacağını kaydetti. Halil Balık, projede hedeflerinin ilerleyen zamanlarda bir kadın kooperatifi oluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme