Minik öğrencilerden Filistin'e destek

İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, kurdukları 'Merhamet Manavı' ile elde ettikleri geliri Filistin'e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na (TDV) bağışladı. 

Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Çedes (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında okullarında, geliri Filistinli çocuklar yararına aktarılacak "Merhamet Manavı" kurdu. 

Satıcısı olmayan bu manavda, fiyatları yazılı olan meyvelere öğrenciler istedikleri ürünü alıp parasını Merhamet Kasasına bıraktı. 

2 hafta süren etkinlik sonrasında Çedes Kulübü öğrencileri, Okul Müdürü Hamdi Demirel ve Kulüp Öğretmeni Elif Uztay eşliğinde İl Müftüsü Ömer Keskin'i makamında ziyaret ederek biriktirdikleri 18 bin TL’yi Filistin’e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim etti.

Filistin için yapılan yardım seferberliğinden miniklerin de katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Keskin, “Göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” diyerek öğrencilere kitap hediye etti.


 

Bakmadan Geçme