• Haberler
  • Bartın
  • Milli Eğitim Müdürlüğü BARÜ' nün Ar-Ge Pazarında

Milli Eğitim Müdürlüğü BARÜ' nün Ar-Ge Pazarında

Bartın Üniversitesinde düzenlenen 6. AR-GE Proje Pazarına tüm hızıyla devam ederken Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı da Ar-Ge Pazarına katılarak stantları tek tek gezdi, projeler hakkında bilgiler aldı.

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde toplam 24 projeyle yer aldı.

Ar-Ge Proje Pazarında 32 farklı il, 30 üniversite, 28 lise ve 7 kuruluş/Ar-Ge merkezinden katılımcılar projelerini sergiledi. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı da Ar-Ge Proje Pazarına katıldı. 

Birçok farklı projenin sergilendiği stantları tek tek gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi alan Aşcı, "Bartın Üniversitesi (BARÜ) 6. AR-GE Proje Pazarına katılarak birbirinden güzel projeleri ile bizleri ziyadesiyle onurlandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, Bartın Üniversitesine öğrencilerimize böylesine değerli bir imkân sundukları için şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum."dedi.

Bartın Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı 6. Ar-Ge Proje Pazarında Etkinliğe katılan öğrenciler Düzce TTO, TUSAŞ Motor Sanayi ve Havacılık Motorları, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, TÜRKSAT ve ODTÜ Teknokent gibi kurum ve kuruluşların gerçekleştirdikleri teknik sunumlara katıldı.

Etkinlikte en fazla proje başvurusu yapılan kuruma ve en fazla projeye danışmanlık yapan öğretmene belge verildi.

En fazla başvuruda bulunan Bartın Bilim ve Sanat Merkezi adına Kurum Müdürü Ferhat Erenler' e ve en fazla projeye danışmanlık yapan  Sınıf Öğretmeni Alev Yılmaz'a belgeleri verildi.

Ar-Ge Proje Pazarı ilkokul ve ortaokul kategorisinin en iyi projeleri arasında Matematik Öğretmeni Cihan Süle' nin danışmanlığında öğrencileri Cansu Büber, Erva Uzunkol ve İdil Azra Aydoğan tarafından hazırlanan "Akıllı Yaya Geçidi" projesi ödüllerini aldı.

Yine Gazi Ortaokulu öğrencilerinden Göktürk Ahmet Büyükşahin tarafından hazırlanan ''Tartair Bag: Araç İçi Yolcu Güvenlik Sistemi'' projesi en iyi projeler arasında yer aldı.
 

Bakmadan Geçme