• Haberler
  • Bartın
  • Milletvekili Bankoğlu, Kader, fıtrat diyerek bu işten sıyrılamazsınız

Milletvekili Bankoğlu, Kader, fıtrat diyerek bu işten sıyrılamazsınız

Dava öncesi Adliye binası önünde açıklamalarda bulunan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, TTK yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı soruşturma izninin 16 ay sonra çıkmasını kabul etmediklerini kaydederek, 'AK Partili yıllarda en az 32 bin iş cinayeti oldu. Ama her gün, her hafta bir Amasra, her ay bir Soma oluyor bu ülkede. O yüzden kader, fıtrat diyerek bu işten sıyrılamazsınız.' Dedi.

14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde 43 madencinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili 7’si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 7’nci duruşması bugün görülmeye başlandı.

Davanın görüldüğü Bartın Adliyesinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra şehit madenci yakınları da katıldı.

Soruşturma izni 16 ay sonra çıktı

Duruşma öncesinde Adliye binası önünde açıklamalarda bulunan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “TTK yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı soruşturma izni 16 ay sonra çıktı, biz bunu kabul etmiyoruz. Burada olası kast vardır, biz bu şekilde yargılamanın yapılmasını istiyoruz. 16 ay sonra çıkan soruşturma iznini kabul etmiyoruz, bu işin takipçisiyiz ve bu takibi asla bırakmayacağız.” Dedi.

Kader, fıtrat diyerek bu işten sıyrılamazsınız

Milletvekili Bankoğlu açıklamasının devamında ise Türkiye'de her gün en az 5 iş cinayeti olduğunu ve AK Partili yıllarda en az 32 bin iş yaşandığını ifade ederek, “Her gün, her hafta bir Amasra, her ay bir Soma oluyor bu ülkede. O yüzden kader, fıtrat diyerek bu işten sıyrılamazsınız. Makam araçlarıyla cenazelere gelip görüntüler yapıp, boy boy fotoğraf verip daha sonra bir gün, bir gün buraya ne bir hükümet yetkilisi ne AK Partili milletvekili, ne de AK Partili Bakan geldi. Bu hepimizin davasıdır. Sadece Amasra'nın, sadece Bartın'ın acısı değildir. Bu hepimizin acısı, o yüzden de bu davaya hep birlikte sahip çıkmak zorundayız.” Şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme