Milletvekili Bankoğlu açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığının İl Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanlığının İl Danışma Kurulu Toplantısı Belediye Kültür Lokalinde partililerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 

Toplantıya CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, il ve ilçe teşkilatı mensupları katıldı. 

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu yaptığı konuşmada, halkın gündemiyle, iktidarın gündeminin uyuşmadığını ifade ederek, “Ülkemiz koşullardan geçiyor. Cumhuriyet Halk Partimizin çabası ülkemizde bu sistemi bir an önce rafa kaldırmaktır. Bu ucube yönetim şeklinin yani güçlendirilmiş parlamenter sistemle düzeltilmesi ve tekrar ortak akılla hukukun ve milletin iradesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yansıtılması ilk hedef olmalıdır. Elbette en büyük sorun aslında 22 yıldır askıya aldıkları şu anda anayasanın yeniden işlev kazanmasıdır. Ama yeni anayasa söylemleriyle değil. Aslında işi iyiye yontmak belki de padişah gibi ölene kadar o koltuktan kalkmamak. Hatta utanmasalar babadan oğula bunu devretmek gibi yeni bir anayasa hazırlığındalar. Bunun için tekrar hatırlatmamız lazım. Şu anda ülkemiz gündemi ekonomik buhrandır sevgili yol arkadaşlarım. Ülkemizin gündemi işsizliktir. Ülkemizin gündemi mülteci istilasıdır. İşçinin, emekçinin, emeklinin, beyaz yakalının, öğrencinin çektiği geçim sıkıntısıdır. Şu anda gündemimiz ülkelerde içine düştüğümüz gerilimli ve kısıtlı siyasetin gündemidir. Şu anda ülkemizin gündemi temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyen milyonlarca insandır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündemiyle iktidarın gündemi halkın gündemiyle, iktidarın gündemi uyuşmuyor.” Dedi. 

“Türkiye'nin birinci partisi olma sorumluluğuyla davranmamız gerekiyor”

Milletvekili Bankoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi,  “Bartın'da da yaşanan sıkıntılar, ülkenin tamamında yaşanıyor. İşsizliğin zirve yaptığı, esnafın, siftahsız gün geçirdiği, zamlarla ve vergi iğneden ipliğe çaresiz bırakılmış milletimize hükümetin kulakları tıkalıdır değerli yol arkadaşlarım. Yerel seçimlerde uğradıkları hezimeti sindiremedikleri için işi gücü bırakıp yerel yönetimleri mağdur etmek için canla başla çalışmaya başladı. Hayvan hakları yasası garabetini yaşadık birkaç hafta önce. Belediyelerin vergi borcu gibi malzemelerle gündemi meşgul eden hedef şaşırtmaya çalışan bir iktidar var karşımızda. Ama artık herkes bezdi kendi seçmeni bile bezdi. Bakın biz geziyoruz, sahalardayız. Köylerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Esnafımızla konuşuyoruz. Şikâyetlerini, halkın sesini duyuyoruz. O sorumlulukla da davranmamız gerekiyor. Her bir Cumhuriyet Halk Partilinin bu sorumlulukla davranması gerekiyor. Şu anda Türkiye'nin birinci partisi olma sorumluluğuyla davranmamız gerekiyor. Evet, mutluyuz ama sorumluluğumuz da çok büyük. 

“Her alanda büyük bir çöküş yaşanıyor”

Yerel seçimlerde çok büyük bir başarı sağladık. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu sorumluluğumuzu asla unutmamalıyız. Bunu hatırlatmam gerekiyor. Hükümet biliyorsunuz bölgemize ait sorunları ve sıkıntıları başta kentlerde de yine aynı duyarsızlıkla, görmezden geliyor ve hizmet etme noktasında aslında tam anlamıyla başından kakıyor diyebilirim. Ekonomiden hukuka, eğitimden dış ilişkilere kadar her alanda büyük bir çöküş yaşanıyor. Küçüğünden büyüğüne bütün esnaf, sanayici, emekçi, orman köylüsü, emeklilikte yaşa takılanı, emeklisi, öğrencisi, atanamayan değil, olamayan öğretmeni, sağlıkçısı, hukuk tanımayan aslında bir iradenin altında ezilmektedir değerli yol arkadaşlarım. Bugün açlık sınırının 19 bin liralara dayandığı bir dönemi yaşıyoruz. 22 yılın sonunda beceriksiz ve liyakatsizler ordusu AKP hükümeti dünyanın en yüksek üçüncü enflasyonuna sahip ülkeler arası ülke olarak bizi tarihe yazdırmıştır. Tüm bunları hatırlatma gereği duyuyorum. Çünkü çok büyük bir sorumluluğumuz var. Ülkenin bu durumunu hatırlayarak yol almak zorundayız. 

“Ekip olduğumuzu unutmamalıyız”

İl Danışma Kurulu toplantılarımızın amacını biliyorsunuz partimizde ve Bartın'a fayda sağlayacak konu başlıklarını irdelemek, bunları çözüme ulaştırmak için yollar aramak olmalıdır. Sadece parti olarak güçlenmemiz mümkün değil partimizi büyütmek, partimize yeni yol arkadaşları da katmak durumundayız. Birlik olacağımıza, birbirimize sahip çıkacağımıza, kendimizi zor duruma düşürüp rakiplere poz vermeyeceğimize inancım tamdır sevgili yol arkadaşlarım. Partimizin içini karıştırarak hesap yapanları, siyasetini yalanlar kurarak yapanlara kulaklarımız tıkalı, gözlerimiz kapalı olmalıdır. Çünkü unutmayalım, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortak değerlerden vazgeçmeyen tüm üyeleri, sizler ve tüm yurttaşlarımız çalışma azimleriyle aslında herkesin ve hepimizin umudu Bartınlı partimiz için çalışmamız şarttır. Kırgınlıklar ya da dargınlıkların çetelesini tutmak bize her zaman itibar kaybettirecektir değerli yol arkadaşlarım. Ülkemizin içinde bulunduğu bu olağanüstü durumda yurttaşlarımızın çoğu tek ümidinin bizler olduğunu lütfen ama lütfen unutmayın ve bu ümidin öznesi olmanın, bu ümide layık görülmemişse aslında hepimiz için büyük bir onur ve sorumluluktur. Kararlılığımız ve birbirimize duyacağımız güvenle ülkemiz bu karanlıktan çıkaracağımıza inancım tamdır. Bu tarihi sorumluluğumuzu bütünün parçalarından olduğumuzu önce ekip olduğumuzu unutmamalıyız değerli yol arkadaşlarım.”

Bakmadan Geçme