Milletvekili Aldatmaz'dan Başkan Yalçınkaya'ya cevap

Milletvekili Aldatmaz 'İnkumu'ndaki çöplük yıllardır orada, şimdiye kadar yola indiğini hiç görmedik' ne oldu da şimdi yola indi?

Aldatmaz'dan Yalçınkaya'ya

'Şimdi ne değişti de çöpler yola dökülüyor? 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Konuştu:

“Bundan Önce İnkumu’nda Çöpler Yola Hiç İnmemişti; Şimdi Ne Değişti?”

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz gündemde olan İnkumu çöplüğü ve katı atık bertaraf tesisi hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Aldatmaz; “İnkumu’ndaki çöplük yıllardır orada, şimdiye kadar yola indiğini hiç görmedik. Belediye ve özel idare koordineli bir şekilde çalışıyor ve ihtiyaç dahilinde gerekirse makine kiralanıyor ve çöpler bir arada tutuluyordu. 

Yeri gelmişken bugüne kadar koordineli bir şekilde çalışan tüm belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Peki bu zamana kadar belediye ve özel idare koordineli bir şekilde çalışıyordu da şimdi ne oldu? Ne değişti bir anda? Şimdi biz muhalefetiz bize zorluk çıkarıyorlar diyecekler ama bundan önce de belediye muhalefette idi. Sorunu özünden ayırıp buradan siyaset yapıp üzerinde hiç sorumluluk yokmuş gibi davranmak doğru değil.” Dedi.

Milletvekili Aldatmaz; “Bartın’da İnkumu tepesindeki çöp sorunu yıllardan beridir devam ediyor. Bartın’da çöp sorununu çözmek için yıllar önce çalışmaya başladık. Ben 2016 yılında il genel meclisi üyesi iken katı atık bertaraf tesisinin yer bulma ve tahsis çalışmalarına başlamıştık. O zamanki valimiz sayın Nusret Dirim ile birlikte başlattığımız çalışmalar; 2018 de proje ihalesi, 6 Mayıs 2020’de de yapım ihalesinin iller bankası tarafından yapılması ile devam etti. Yer tahsisinden inşaat çalışmaları tamamlanana kadar her aşamasını titizlikle takip ettik. 39 Milyon TL’ye ihale edilen tesis inşaatı Kasım 2023’te tamamlanarak mahalli idareler birliğine teslim edildi ve çalıştırılmak üzere ihale ile özel bir şirkete yer teslimi yapıldı. İzinlerin alınma sürecinin ardından tesis çalışmaya başladı ancak eleman sıkıntısı nedeniyle çalışmalar durdu ve tesis 5 Ekim de tekrar çalışmaya başlayacak. İşte bu arada oluşan boşlukta İnkumu çöplüğüne tekrar çöp dökümü yapılmaya başlandı. Biz de Sayın Valimiz, Sayın Rıza Yalçınkaya ile birlikte katı atık bertaraf tesisinde incelemelerde bulunarak tesisin daha iyi nasıl işletilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Tam bu sırada belediyenin çöp dökecek başka yer yok deyip yola çöp dökerek örnek teşkil etmek yerine özel idare ile koordinasyon içerisinde çalışması ve çöplerin aşağıya kadar inmesine engel olması gerekiyordu. Burası benim değil ben mesaj attım daha ne yapayım deyip üzerinden sorumluk atmak kolay bir davranış. 9 Eylül’de atılan mesajın ardından 11 Eylül’de valilik tarafından dozer kiralanmış ve çalışmaya başlamıştı. Ama dozer çalışmayı bitirdikten sonra da yola çöp dökülmeye devam edilmiş. Acaba belediye de hiç dozer kepçe yok mu? Sağa sola mesaj atmak yerine belediye olarak insiyatif alarak hemen bir makine görevlendirilse çöpler aşağıya inmeden toplansa sonra belediyeler birliği ya da özel idare ile mahsuplaşılsa ya da bir daha ki sefere diğer kurum yapsa kimse sen bunu niye yaptın demezdi.” Dedi.

Aldatmaz; “Bu mevzuda amacımız sorunu çözmek ve katı atık bertaraf tesisini bir an önce çalıştırmak. O da bir aksilik olmazsa bu cumartesi çalışmaya başlayacak ama sorunları bağırıp çağırarak şov yaparak, kendinden öncekileri suçlayarak çözmek mümkün değil. Varsa elinizde bir bilgi belge savcılığa verirsiniz yargı gereğini yapar. Şehri germenin anlamı yok.” Dedi.

Bakmadan Geçme