Milletvekili Aldatmaz açıkladı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Ulus İlçesi Eldeş Barajının yapımının büyük ölçüde tamamlanarak su tutmaya başladığını açıkladı. 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu Ulus İlçesinde yapımı devam eden Eldeş Barajında incelemelerde bulundu. 

Eldeş Barajının 1.1 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Milletvekili Aldatmaz, “Yaptığımız yatırımlar bir bir hizmete girmeye devam ediyor. Bugün Ulus ilçemiz için önemli bir gün, Eldeş Barajı su tutmaya başlıyor. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Ulus Eldeş Barajı için bugüne kadar toplam 75,6 Milyon TL ödenek aktardık. Bu günkü fiyatla 400 Milyon TL'lik bir yatırım olan ve 1.1 Milyon Metreküp su depolayacak olan Eldeş Barajı yapım işi kapsamında, beton baraj gövdesi, dolusavak ve köprüsü, enerji kırıcı havuz, su alma yapısı, dipsavak ile Sulama ana hattı yapım işlerini tamamladık. Sulama hattı yan kollarında ise çalışmalarımız DSİ kanalıyla devam edecek.” Dedi. 
 

Bakmadan Geçme