Maçın karesi

Sıcağı sıcağına yazalım

Sıcağı sıcağına yazalım.

Bartınspor’un 2-1 kazandığı Eflanispor maçı şehrin bütünleştiğinde nasılda güzel bir tablo ortaya koyduğunu gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz sezonun başında gerekli desteği alamayacağına inandığı için Bartınspor Başkanlığına veda eden Serkan Yurtaçan bu sezon öncesi gerçekleşen kongrede yeniden ateşten gömleği giyen isim oldu.

Başkan Yurtaçan ve yönetimin parolası şampiyonluktu.

Zira Yurtaçan Başkanlığındaki Bartınspor’umuz ilk sezonunda çok büyük bir başarı elde ederek şampiyonluk yaşamış ve 3. LİG’in kapısını aralamıştı ancak play-off maçlarında istediğimiz sonucu elde edememiştik.

Bir sonraki sezonda ise şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdüren temsilcimiz önce masada kaybettiği maçlardan dolayı hedefine ulaşamamıştı.

Yeniden Bartınspor’un başına geçen Yurtaçan ve ekibi takım kadrosunu oluştururken daha önce oynadıkları takımlarda attıkları goller ve ortaya koydukları performanslarla yıldızlaşan isimleri transfer ettiler.

Bartın’da Devrek Belediyespor’la oynadığımız ve (1-4) kaybettiğimiz hazırlık maçı sezona günler kala fırtınalar kopardı.

O fırtınanın içinde Teknik Direktör Gürkan Elçi ve ekibi kulüple yollarını ayırdı.

Takımın başına ise Anadolu Üniversitesi, Belediye Derince Spor, Tokat Belediye Plevne Spor, Malatya Arguvan Spor ve son olarak Şanlıurfa takımlarını çalıştıran Çağlar Ayan getirildi.

Yeni teknik direktörümüz Çağlar Ayan göreve başlar başlamaz omuzlarına büyük bir yük aldı.

Devrek Belediyespor maçında silik bir görüntü veren futbolcuları tanıması, oyun anlayışını futbolculara aşılaması elbette zaman alacaktı.
Çağlar hoca henüz ilk maçında iyi notlar aldı.

Maç golsüz eşitlikle sürerken ve ilk yarı dahi tamamlanmamışken orta sahada yaşanan aksaklığı görüp oyuncu değişikliğine gitti.

Maçın 2. yarısı başlarken 2 oyuncu değişikliği daha yapan teknik adam ilk yarıdaki hatalar zincirine neşter vurmuş oldu.

Bartınspor’un ilk golünde Beytullah Çamurlu’nun hocasına koşması bizlere gösterdiki Çağlar hoca çok ama çok kısa bir zamanda oyuncularıyla bağ kurmayı başarmıştı.

Çağlar hoca için her antrenman ve her gün çok değerli.

Oyuncularının kimlikleriyle beraber sahadaki varlıklarını tanıyacak.
Oyuncularına isteklerini daha iyi anlatacak.

Bu süreç ilerledikçe kumaşları tartışmasız olan Bartınspor’un futbolcuları sahada daha doğru adımlarla oyuna şekil verecekler.

Tribünlere de seyir zekvi yüksek maçlar izletecekler.

***
2-1 kazandığımız Eflanispor maçında çekilen bir fotoğraf karesi var.

Karede; Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan, Sayın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz ve Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Rıza Yalçınkaya yer alıyorlar.

3 isimde ayakta ve takımlarını alkışlıyorlar.

Maçın karesi

Bu kare o kadar değerliki...

Fotoğrafı yakalayan arkadaşımız bundan 22 yıl önce gazetecilik mesleğine adım atmama vesile olan ve o dönemde tecrübesiyle bana yol gösteren Orhan Acar. Kendisinin ellerine, yüreğine sağlık.

Peki bu kare neden çok değerli?

İşte nedeni;

Bartınspor’u başarıya taşıyacaksa bu üçlü taşıyacak.

Yılların özlemi bitecekse bu üçlü sayesinde bitecek.

Başkan Yurtaçan ve yönetimin emekleri son derece değerli ancak bu şehirde, bu takıma en büyük desteği yukarıda isimleri geçen üçlü verecek.

Benden söylemesi, konu Bartınspor olunca siyasetin bir kenara bırakıldığı Bartın’da tüm camia savaşmaya-kazanmaya hazır.

Bunu daha dün Bartın Atatürk Stadyumunda cümle âleme gösterdik.
 

Bakmadan Geçme