Lennestadt'ta kardeşlik için koşacaklar

Çaycuma'nın Almanya'daki kardeş kenti Lennestadt'ta, 13 Eylül'de yapılacak 'Lennestadt koşuyor' adlı etkinliğe Çaycuma'dan 4 kişilik bir grup katılarak, kardeşlik için koşacak.

Lennestadt'ta kardeşlik için koşacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çaycuma’nın Almanya’daki kardeş kenti Lennestadt’ta, 13 Eylül’de yapılacak “Lennestadt koşuyor” adlı etkinliğe Çaycuma’dan 4 kişilik bir grup katılarak, kardeşlik için koşacak.

Çaycuma’nın kardeş kent Lennestatdt’ta kurulu Şehir Sporları Birliği tarafından düzenlenen “Lenestadt koşuyor” adlı etkinliğe Çaycuma’dan da katılım olacak. Aralarında Çaycuma Belediyesi spor antrenörü Suat Kerçin’in de olduğu çeşitli yaşlardan oluşan 4 kişilik grubun ilçeyi temsilen katılacağı koşu, 13 Eylül Cuma günü yapılacak. Koşuda çeşitli yaş grupları, en kısa 1.2, en uzun da 6 kilometre koşacak. 

Lenenstadt’taki bir etkinlikte Çaycuma’mızın temsil edilmesi çok önemli

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Almanya’daki kardeş kentimiz Lennestadt’la olan ilişkilerimiz, her alanda, en üst seviyede devam ediyor. 4 okulumuzun karşılıklı olarak yürüttüğü ‘kardeş okul’ çalışmalarına, sporu da ekliyoruz. Çeşitli yaşlardan 4 kişilik grup, ‘Lennestatdt koşuyor’ adlı etkinliğe katılarak ilçemizi temsil edecek. Lennestadt, birçok ülkeden insanın yaşadığı çok kültürlü bir kent. Böyle bir kentte düzenlenen önemli bir etkinlikte Çaycuma’mızın temsil edilmesini önemli buluyorum.” dedi.

Çaycuma geliştirdiği bu işbirlikleriyle bir dünya kenti olmaya doğru yol alıyor

Spor alanındaki işbirliğini daha ilerilere taşıyacaklarını söyleyen Başkan Kantarcı, “Çalışma grupları ileriye doğru önemli etkinlikler planlıyor. 17 Kasım’da yapacağımız Çaycuma Yol Koşusuna Lennestadt’tan da katılım bekliyoruz. Başka bir spor kafilesi önümüzdeki aylarda Çaycuma’da olacak. Bu alandaki çalışmalarımızın en önemli aktörü elbette Çaycumaspor olacak. Spor takımlarımız arasında artırılacak işbirliği, kulüplerimizin yanı sıra her iki kentin sportif gelişime de katkı sunacak. Sosyal, kültürel anlamda gelişen, çağdaş şehircilik yolunda önemli adımlar atan Çaycuma, geliştirdiği bu işbirlikleriyle bir dünya kenti olmaya doğru yol alıyor. Ben koşuya kendi imkanlarıyla katılarak ilçemizi temsil edecek arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Bakmadan Geçme