Küre Dağları Milli Parkı alternatif rota oldu

Pandemi döneminde doğa turizmine olan önem artarken bayram tatilinde kalabalık ortamlardan uzak kalmak ve doğa ile baş başa olmak isteyenlerin adreslerinden biri Küre Dağları Milli Parkı oldu

Pandemi döneminde doğa turizmine olan önem artarken bayram tatilinde kalabalık ortamlardan uzak kalmak ve doğa ile baş başa olmak isteyenlerin adreslerinden biri Küre Dağları Milli Parkı oldu.

Kalabalık plajlar, adım atılmayacak yoğunluktaki sahil kasabaları ve her şey dahil konsepti ile hizmet veren ortak kullanım alanı çok fazla olan oteller yerine doğa ile baş başa tatil geçirmeyi isteyenler bayram tatilinde rotalarını farklı alternatiflere çevirdi.

Küre Dağları Milli Parkı da alternatif rota arayanlar için eşsiz bir adres oldu.

Bartın ve Kastamonu sınırları içerisinde yer alan 37.753 hektar alan üzerinde eşsiz deneyimler ve doğa ile iç içe tatil olanağı sunan Küre Milli Parkı çevresindeki 134.366 hektara denk gelen tampon bölgesiyle de kalabalıktan uzak kalmak ve virüsten korunmak isteyenlerin alternatif rotaları arasında yer aldı.

Küre Dağları Milli Parkı alternatif rota oldu

9 sıcak noktadan biri

2000 yılında Milli park olarak ilan edilen ve Türkiye’de korunması gerekli 9 sıcak noktadan biri olmasının yanı sıra Türkiye’nin ilk pan-parkı olan Küre Dağları Milli Parkı ülkemizin özgün coğrafi alanlarından birisi konumunda.

Endemik bitkileri, yaban hayatı, özgün mikroklimal iklimi, jeomorfolojik oluşumları, derin vadi ve kanyonları, coşkun akarsuları, şelaleleri ve otantik değerleriyle oldukça bakir bir alana sahip Milli Park biyolojik çeşitliliğiyle de bir açık hava müzesi konumunda. 

Özellikle Pandemi döneminde kalabalıktan uzak doğa ile iç içe bir ortamda tatil geçirmek isteyenler için alternatif bir rota olan Küre Dağları Milli Parkı içerisinde gerek ev pansiyonculuğu hizmetleri ile konaklama sorununa çözüm sağlanması gerekse alan kılavuzu hizmetleri ile sorunsuz bir tatil geçirmek mümkün.
 

Yorumlar 1
Hakan 24 Haziran 2024 12:16

Ben hayatımda temmuz ayında bu kadar üşüdüğümü hatirlamiyorum..gidecek kisiler kış sartlarina uygun gitsin..

Bakmadan Geçme