Kovuşturmanın genişletilmesine karar verildi

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın 12 yılla yargılandığı davanın 2'nci duruşması sonuçlandı. 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve belediye avukatı Berkay Dal'ın 12 yılla yargılandığı davanın 2’nci duruşması sonuçlandı. 

Amasra İlçe Belediyesinin garajından mazot alınması iddiasıyla açılan ve Belediye Başkanı Recai Çakır ile belediye avukatı Berkay Dal hakkında zimmet suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan davada, kovuşturmanın genişletilmesine ve Amasra Cumhuriyet Başsavcılığının yeniden akaryakıt defterini incelemesi talep edildi.

‘Bugün size beraat veremiyoruz, biraz idare edin’ denildi.

CHP’li il ve ilçe başkanlarının da katıldığı duruşmada “yargılamanın hukuki değil siyasi olduğunu” ifade eden CHP’li Bankoğlu şunları söyledi:
“İlk duruşmada da söylediğimiz gibi bu aslında bir zimmet davası değil, acziyet davasıdır. Yerel seçimde Amasra halkından sandıkta alamadıkları iradeyi yargı yoluyla çeşitli kumpaslarla almaya çalışıyorlar. Bu davanın özeti budur, yoksa CHP’li belediyeler olarak Amasra Belediye Başkanımız ve yönetimi özelinde de şeffaf bir yönetim içerisindeyiz. Devletin müfettişleri belediyeye gelir incelemelerini yapar, gerek varsa gerekli soruşturmayı yapar. Burada ilk duruşmada 24 litre mazot iddiasıyla ilgili yapılan yargılamanın ikinci duruşmasında değiştirilen savcının ardından soruşturmanın genişletilmesi talep edilmiştir. ‘Aslında bugün size beraat veremiyoruz, biraz idare edin’ denilmiştir. Bu davanın, duruşmanın ve bu soruşturmanın bu kadar hızlı bir şekilde açılması, bu soruşturmada kimin eli var, soruşturmanın hızlı bir şekilde genişletilmesi aslında sürecin kimin elinin olduğunu açıkça gösteriyor. Bizim alnımız aktır, başımız diktir. Buyurun gelin her şey araştırılsın ama hukuk içerisinde araştırılsın. İddianamesi kabul edilmiş bir soruşturma var ama ikinci duruşmada bir bakıyoruz, yeni bir savcı gelip soruşturmanın genişletilmesini talep ediyor. Sayın savcım şehrimize hoş geldiniz. Daha önceki savcının soruşturmasının yetersiz olduğunu düşünüp soruşturmayı genişletiyorsunuz, olabilir. Biz bu davanın takipçisiyiz. Şu anda Türkiye en adaletsiz dönemlerinden birini yaşamaktadır. Türkiye’nin en adaletsiz döneminin Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bartın’dan da Amasra’dan da, halkın iradesinden de elini çek artık.”


 

Bakmadan Geçme