Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Bartın'da Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalığı İçin Seminer Düzenlendi

Bartın'da Otizm Spektrum Bozukluğu Farkındalığı İçin Seminer Düzenlendi. 

Bartın Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, otizm spektrum bozukluğu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir seminere ev sahipliği yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bartın İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Otizm Spektrum Bozukluğuna Sahip Bireylerin Özellikleri" konulu seminer, 2. Ulusal Otizm Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirildi.

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Seminere Aile ve Sosyal Hizmetler Bartın İl Müdürü Yavuz Korkmaz, Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kenan Varlı ve Bartın Merkez Mahallesi muhtarları katıldı.

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Otizm Spektrum Bozukluğu ve Eğitim

Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kenan Varlı, seminerde otizm spektrum bozukluğuna sahip bireylerin özelliklerine dair ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Varlı, otizmin erken tanısının, uygun eğitim yöntemlerinin ve bireylerin ihtiyaçlarına yönelik özel programların önemine vurgu yaptı. Ayrıca, otizmli bireylerin sosyal uyumlarını artırmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla yapılması gerekenler üzerine bilgi verdi.

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Varlı, sunumunda otizm spektrum bozukluğunun çok geniş bir yelpazeye sahip olduğuna dikkat çekti. Otizmli bireylerin yaşamlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için erken teşhis, uygun eğitim ve toplumsal destek sistemlerinin bir araya getirilmesi gerektiğini belirtti.

Seminerin ardından, İl Müdürü Yavuz Korkmaz ve Kenan Varlı, muhtarlara Bartın Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin çeşitli bölümlerini gezdirerek tanıttı. Kurumun sunduğu hizmetler, geniş kapsamlı bir tanıtım turu ile katılımcılara aktarıldı. Bu tur kapsamında, merkezin fiziksel imkanları ve sunduğu rehabilitasyon hizmetleri detaylı bir şekilde incelendi.

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Merkezin 13,000 m²’lik açık alanı, 150 m²’lik kapalı spor salonu ve 50 m²’lik kapalı fitness egzersiz salonu gibi fiziksel alanları, bireylerin hem spor yapmaları hem de fiziksel gelişimlerini desteklemeleri için dizayn edildiğini belirten Korkmaz; mutfak, seramik, el sanatları ve saya atölyeleri gibi çeşitli üretim alanları, bireylerin sanatsal ve mesleki becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak işlevsel bir şekilde kullanılıyor' dedi. 

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Merkezde ayrıca, müzik ve resim atölyeleri, PlayStation oyun bölümü, açık basketbol sahası gibi sosyal ve eğlence alanları, Fizyoterapi odası ve kişisel grup çalışma odaları ise, bireylerin sağlık ve sosyal gelişimlerine yönelik hizmetlerin sunulduğu alanlar arasında bulunuyor.

Rehabilitasyonun Önemi ve Amaçları

Bartın Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, doğuştan ya da sonradan meydana gelen engelleri azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Kurum, özel gereksinimli bireylerin fiziksel, zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyerek, onların topluma aktif bir şekilde katılmalarını sağlamak için çalışıyor. Bu doğrultuda, merkezde 18 yaş ve üzeri özel gereksinimli bireylere ücretsiz olarak hizmet veriliyor.

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

Merkez, toplam 60 kişilik kapasitesiyle, bireylere ulaşım, öğle yemeği ve ara öğün gibi hizmetleri ücretsiz olarak sunuyor. Lifli (asansörlü) servis araçlarıyla sağlanan ulaşım imkanı, bireylerin merkeze kolayca ulaşmasını sağlıyor. Bu hizmetler, bireylerin günlük yaşamlarındaki engelleri en aza indirmeyi ve onların daha bağımsız bir hayat sürmelerine destek olmayı amaçlıyor.

Muhtarlardan teşekkür

Bilgilendirme toplantısının ardından Bartın Merkez mahallesi muhtarları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bartın İl Müdürlüğü yetkililerine ve çalışanlarına her zaman yanlarında oldukları için teşekkür ederek, başarılar dilediler. 

Korkmaz 'Otizm bir eksiklik değil, farklılıktır'

 

 

Bakmadan Geçme